Arran s'encadena a la Borsa de Barcelona en defensa de la independència i l'anticapitalisme

Amb l'acció han presentat la segona fase de la campanya "L'organització és la clau de la victòria", que van endegar amb l'ocupació de la seu del PP el mes de març. Ara posen l'accent en què el referèndum ha de ser "una eina per al canvi social"
Segons Arran, l'objectiu d'aquesta segona fase de la campanya és fer visible una crítica al sistema capitalista, que, subratllen, ha d'anar lligat al discurs independentista
Victor Serri
Redacció Directa 01/06/2017

Després d'una primera acció a la seu del Partit Popular el mes de març, avui membres de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran s'han encadenat a les portes de la Borsa de Barcelona, en el marc de la campanya "L'organització és la clau de la victòria", en defensa del referèndum d'autodeterminació. Segons Arran, l'objectiu d'aquesta segona fase de la campanya és fer visible una crítica al sistema capitalista, que, subratllen, ha d'anar lligat al discurs independentista. "Entenem el referèndum com una eina per al canvi social i el reivindiquem des de l'anticapitalisme", explica una de les militants davant de la Borsa. Poc després de mitja hora d'encadenar-se, han arribat els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra. Han esperat l'arribada de la furgoneta E-800 –on duen les eines de desanclatge i escalada–, i amb un total de vuit furgones de la Brigada Mòbil i tres d'ARRO, han començat a desallotjar-les, primer, les persones que estaven assegudes al terra, per després passar a tallar les cadenes per retirar les altres tres.

Membres de l'organització de l'Esquerra Independentista encadenats a les portes de la Borsa


La intervenció policial s'ha perllongat durant vint minuts i les joves han denunciat que els policies els han fet mal, sobretot per les tibades de braços i el fet que els hagin retorçat els canells. A més, el sergent de la unitat II de la Brigada Mòbil que comandava l'operatiu, no duia cap identificatiu, ni el TIP a la part frontal ni el NOP a l'esquena, tal i com està obligat per llei. En total 23 persones han estat identificades. 

"Entenem el referèndum com una eina per al canvi social i el reivindiquem des de l'anticapitalisme", explica una de les militants davant de la Borsa

Després que impactessin alguns globus de pintura a la façana de la Borsa, una vintena de persones s'havien assegut a les portes principals i tres s'hi han encadenat. Tot i així, a través de la porta lateral, la gent podia entrar i sortir de l'edifici sense cap problema. Set o vuit guardes de seguretat controlaven l'accés. Les militants d'Arran han penjat una estelada a les vidrieres superiors de la façana. 

Durant l'estona de la intervenció policial, les militants cridaven "els mossos arriben, nosaltres aquí estem i no marxarem"


Arran insisteix amb aquesta segona acció en què el procés independentista ha d'anar vinculat a la transformació, el feminisme, el poder popular, l'educació popular, l'internacionalisme, els Països Catalans, l'ecologisme, el treball per a totes i la sobirania econòmica. Durant l'estona de la intervenció policial, les militants cridaven "els mossos arriben, nosaltres aquí estem i no marxarem". Tota l'operació s'ha efectuat després de perimetrar la vorera, allunyant a periodistes, vianants i turistes i obstaculitzant parcialment la visió del punt on es trobaven les joves encadenades amb la ubicació de furgonetes a la zona peatonal. Un cop finalitzat el desallotjament un operari de la Borsa de Barcelona s'ha enfilat amb una escala i ha retirat l'estelada. 
 

 

i

Mostra'l en portada

Notícies relacionades