Confirmen la sentència de les encausades per ocupar la Conselleria d’Educació a Palma

Les Encausades Conselleria es reafirmen en la seva acció i han organitzat per aquest demà un concert solidari a Santa Maria

L’Audiència Provincial ha confirmat, avui, la sentència a les 44 estudiants, que el 22 de maig del 2012 varen ocupar la Conselleria d’Educació a Palma en senyal de protesta. Les encausades han estat condemnades a pagar un total de 32.130 euros, se les acusa d’un delicte de desordres públics i a cinc d’elles és suma un delicte de lesions.

Aquesta resolució del tribunal de la Secció Primera ha desestimat els recursos interposats per les encausades. Les estudiants han lamentat que la sentència “no hagi canviat per res” i segueixen expressant que aquest ha estat “un judici polític”. També reafirmen que tot i la sentència “tornaríem a entrar a la Conselleria per protestar contra l’actitud despòtica del Govern”. “Hem de seguir lluitant” han conclòs.


Tot i la sentència “tornaríem a entrar a la Conselleria per protestar contra l’actitud despòtica del Govern” afirmen les estudiants


Concert solidari aquest dissabte

Les Encausades Conselleria han organitzat per aquest dissabte un concert solidari a Sa Factoria de So, a Santa Maria. El concert s’iniciarà a les vuit del capvespre i servirà per recaptar fons per fer front al pagament de les condemnes. Durant l’esdeveniment hi haurà diverses activitats, un sopar vegà benèfic, espectacle de foc i de grafiti i diversos concerts, tant a l’escenari interior, com exterior.

Pels qui vulguin fer algun donatiu per ajudar a fer front al pagament de les condemnes, les Encausades Conselleria han posat a disposició el següent número de compte ES94 2056 0004 45 4218003080.

L'ocupació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats

L'acció fou duta a terme per part d'una setantena d'estudiants i algunes professores i es produí el 22 de maig de 2012 per denunciar l'augment de taxes universitàries i exigir l'aturada de retallades en educació, però també per protestar contra la Llei de Funció pública –la qual implica que el català sigui un mèrit i no un requisit per accedir a llocs de feina públics– i la lliure elecció de llengua a les escoles.

L'Assemblea de la Comunitat Universitària de la UIB, que era qui convocava la protesta, va denunciar que un estudiant fou agredida per part de la cap de gabinet de l'exconseller d'educació Rafel Bosch quan van intentar entrar al seu despatx de manera pacífica. Malgrat la manca d'incidents durant tota l'acció, d'aquesta se'n van derivar sis detencions fetes a posteriori –el 31 de maig– i 44 estudiants encausades, finalment jutjades el 2 de juliol de l'any passat i de la qual s'ha confirmat avui la sentència després dels recursos interposats.

 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades