El conseller delegat de Panrico seurà a la banqueta per injúries contra la plantilla

Les treballadores, denuncien la presentació d’un nou Expedient de Regulació d’Ocupació per part de Panrico que afectaria les plantes barcelonesa i madrilenya
Homera Rosetti 23/01/2015

Finalment, el conseller delegat de Panrico, Carlos Gila, anirà a judici per acusar les treballadores de la planta de Santa Perpètua de la Mogoda de Barcelona d’enverinar productes en el marc de la històrica vaga que va durar vuit mesos. Així es va decidir ahir als Jutjats d’Esplugues de Llobregat, després d’una reunió de conciliació fallida entre les dues parts, en la qual l’advocat que representava Gila es va negar a desmentir les seves declaracions i demanar perdó.

Les prop de 40 persones que es van reunir davant del jutjat –entre treballadores i acomiadades de la planta de Santa Perpètua— es van mostrar satisfetes del resultat de la conciliació. “Amb el mal que ens està fent per nosaltres és un èxit que al final Gila segui a la banqueta dels acusats”, va explicar Agustín Cintas, un dels acomiadats. Un total de 89 treballadores van presentar l’any passat una denúncia per injúries contra el conseller delegat arran de la vaga indefinida que la plantilla de la fàbrica catalana va mantenir, en negar-se a acceptar l’acomiadament de 166 persones i una reducció salarial del 18% per la resta.

“Amb el mal que ens està fent per nosaltres és un èxit que al final Gila segui a la banqueta dels acusats”, va explicar Agustín Cintas, un dels acomiadatsUn nou ERO

També ahir les treballadores van tenir coneixement de la presentació d’un nou Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per part de Panrico que afectaria les plantes barcelonesa i madrilenya. Segons especulava Cintas, el fabricant de donuts i bollicaos aquesta vegada probablement acomiadarà “els 24 companys i companyes de logística de Barcelona, igual que han fet a Valladolid, on ja s’ha externalitzat el servei”.

De moment, a la fàbrica catalana s’han acomiadat 154 persones en el marc del primer ERO presentat per l’empresa, més sis acomiadaments disciplinaris. Aquests, en total, representen la destrucció de 754 llocs de treball a les cinc fàbriques del grup a tot l’Estat, però només a la de Santa Perpètua es va optar per la vaga indefinida, fet que va motivar la concentració de gran part dels acomiadaments en aquest centre de treball.

Solidaritat amb Coca-Cola

D’altra banda, continua la solidaritat entre treballadores de Panrico i Coca-Cola. Abans de la reunió de conciliació als Jutjats d’Esplugues, el petit grup de Santa Perpètua es va concentrar davant les oficines de Coca-Cola, situades a la mateixa població, per reclamar la readmissió de les treballadores acomiadades de la planta de Fuenlabrada, i donar compliment a la sentència que així ho estableix. Un dels concentrats va explicar que en aquests moments s’han desplegat 100 guàrdies jurats per evitar el desmantellament de la fàbrica.

La sentència, ratificada per l’Audiència Nacional el passat 21 de novembre, declara nul l’ERO presentat per Coca-Cola Iberian Partners i obliga a la multinacional a readmetre les 351 treballadores acomiadades, la majoria de la planta de Fuenlabrada a Madrid.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades