D'andalusista a fer carrera a l'espanyolista Ciutadans-Andalusia

El partit d'Albert Rivera obre les portes a ultres xenòfobs de PxC i a antics membres del Partit Andalusista
Modesto davant d'un retart de Blas Infante, màxim exponent del nacionalisme andalús

Indalecio Modesto Alonso, regidor sortint del Partit Andalusista i cap de cartell en les eleccions municipals de l'any 2011 al municipi almeriès de Cuevas del Almanzora, torna a presentar-se a l'alcaldia. Només que aquesta vegada ho farà amb el partit Ciutadans (C's). El canvi de partit ha ocorregut de manera bastant sobtada i recent. A la seva pàgina de Facebook, Modesto mostrava el seu suport al Partit Andalusista fins al 16 de març, en plena campanya electoral de les eleccions autonòmiques andaluses. A partir del 27 d'abril però, va començar a compartir a la xarxa social imatges de C's. El 5 de maig Modesto va anunciar que es presenta a les eleccions municipals en la llista de C's, que els darrers dies ha estat notícia pels molts personatges provinents de la ultradreta (PxC i Falange) que formen part de les seves llistes, considerant el canvi de sigles “necessari per arribar a desenvolupar els projectes que el grup presenta per a aquestes eleccions municipals”.

La publicació d'aquesta entrada a Facebook va generar un profús debat en el qual Modesto defensava la seva posició. El candidat a alcalde afirma que no ha “abandonat el vaixell andalusista” sinó que “han estat els propis andalusos que no volen un partit propi que els defensi”. Afegeix que “el grup” al que es deu “ha volgut buscar una eina adequada als interessos del nostre poble que aposti per les nostres idees per fer-les realitat”.

El Partit Andalusista és un partit nacionalista andalusista, nacionalista, federalista, i progressista. Pertany a l'Aliança Lliure Europea, on comparteix militància amb ERC, el PSM balear, el Bloc valencià, la Chunta Aragonesista, Eusko Alkartasuna, Aralar i el BNG. La seva principal motivació és l'ampliació i manteniment de l'autonomia andalusa, lluitant en contra d'una actitud conformista i defensant la identitat cultural andalusa i el seu lideratge històric. Sense representació parlamentària a Sevilla i en caiguda lliure, en les darreres eleccions va obtenir tan sols el 1,53% dels sufragis. Així, amb el seu canvi a C's, Modesto, ha canviat un projecte andalusista per un d'espanyolista.

Sis candidats andalusistes a les llistes de Ciutadans

El “grup” al que es refereix Modest són aquells que l'acompanyaven al Partit Andalusista el 2011 i que continuen amb ell a C's aquest 2015. A més de Modesto, la número 3 de la llista, Lidia Berzosa Pelegrín, va anar el 2011 en la llista andalusista. Repeteixen també María Florentina López García com a número 7, Manuel José Pérez Ponce en el 10è lloc, María Josefa Ávila Pérez com a 11 i Ginés Fuentes Rodríguez al 12. El Partit Andalusista no presenta llistes a Cuevas del Alzamora per aquestes eleccions.

La número 3 nega que es canviïn de jaqueta sinó que es treuen “la que no ens val i ens posem una nova, si és per millorar. No ens enceguem a seguir portant la jaqueta que ja no serveix per res”. Berzosa insisteix a Facebook que els seus ideals “són els mateixos”.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades