Detingudes tres persones relacionades amb les protestes contra l'AVE de Múrcia

La Delegació de Govern de Múrcia acusa les detingudes de coaccions i danys. Una d'elles ha passat avui a disposició judicial després de passar la nit a comissaria
Milers de manifestants es concentren davant del pas a nivell al barri de Santiago el Mayor, en una de les multitudinàries concentracions pel soterrament de la línia de l'AVE a Múrcia
Cristóbal Osete
Redacció El Salto 19/01/2018

Ahir, 18 de febrer, al matí van detenir un jove de 14 anys a Múrcia, i li van confiscar un tirador. A la tarda, es requeria la personació a comissaria a un altre menor, de 17 anys. Unes hores després va ser detinguda una altra persona, de 55 anys, un "veí normal i corrent", segons assenyalen des de la Coordinadora Antirrepresió Regió de Múrcia. L'últim dels detinguts ha estat fins fa al migdia d'avui sota disposició policial i sense poder parlar amb el seu advocat. Als tres se'ls acusa de coaccions i danys vinculats a la seva participació per les protestes pel soterrament de l'AVE al seu pas per Múrcia.

La passada nit, desenes de persones es van concentrar davant la comissaria per mostrar suport a la persona que encara hi continuava a dins. "Necessiten culpables i han recorregut a qui han pogut", assenyala a El Salto Olvido Garrido, membre de la Coordinadora Antirrepresió, que assenyala que l'objectiu d'aquesta "persecució" és "infondre por".

La versió policial acusa el detingut de 55 anys, al qual apunten que se'l coneix com 'El profe', de fabricar els explosius i valer-se de menors perquè aquests els llancessin a les vies

Des de Delegació de Govern de Múrcia han afirmat als mitjans de comunicació que les detencions d'aquestes dues persones i la imputació del tercer jove de 17 anys estan relacionades amb el llançament d'"un mínim de quinze artefactes incendiaris i explosius a les obres de l'arribada de l'Alta Velocitat a Múrcia en els últims mesos, provocant greus danys en la maquinària i en el material de construcció". La versió policial acusa el detingut de 55 anys, al qual apunten que se'l coneix com El profe, de fabricar els explosius i valer-se de menors perquè aquests els llancessin a les vies.

La policia els acusa de delictes de danys –al menor de 14 anys-, de coaccions -al menor de 17 anys- i de danys i coaccions a l'home de 55 anys, segons ha afirmat el delegat de Govern, Francisco Bernabé, que ha apuntat que el passat 29 de desembre un incendi a les obres de l'AVE va acabar amb la destrucció d'una retroexcavadora i divers material per valor de 98.000 euros. El delegat també ha subratllat que el detingut de 55 anys "participava en les seves assemblees [de la Plataforma Pro Soterrament], així com en tots els actes públics convocats per aquest col·lectiu" i que els dos menors "són assidus de forma permanent al ja conegut com a campament situat al costat de les vies".


Un goteig incessant de multes

Des de la Coordinadora Antirrepresió assenyalen que, a més de les detencions, moltes de les persones que han protestat contra les obres de l'AVE a Múrcia han estat castigades amb multes administratives. En concret, xifra en més de 70 les multes rebudes per imports que van dels 600 als 2.000 euros, des que van començar les protestes.

Les dues últimes sancions de les quals la Coordinadora ha tingut coneixement van ser per 1.000 i 2.000 euros respectivament. El motiu: portar megàfons en concentracions no autoritzades.


Article original publicat a El Salto. 

 

 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades