Ocupen la seu de la inversora Norvet per reclamar solucions per als casos dels carrers de Murillo i d'Aragó de Barcelona

Més d'una trentena d'activistes han entrat a les oficines de la firma immobiliària que té almenys cinc edificis a Barcelona, i amenaça amb l'expulsió d'un veí de Poble-sec i les inquilines del carrer Aragó 477
Les activistes estan negociant una solució per a Feliciano Esteves
Victor Serri
Gemma Garcia 07/03/2018

A l’edifici de la Casa de les Punxes de l’avinguda Diagonal de Barcelona hi ha les oficines de l’empresa inversora Norvet, que avui activistes del Sindicat del Barri de Poble-sec, de la PAH i de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia hi han entrat. Reclamen una solució per als veïns i veïnes afectades per l’empresa, propietària d’almenys cinc blocs a la ciutat, segons el seu web, tot i que n’havia arribat a exposar una desena. Mentre alguns representants dels col·lectius eren dins el despatx parlant amb una treballadora de Norvet, una patrulla dels Mossos d’Esquadra ha identificat tres persones a fora. En el moment de publicar l'article estan negociant amb un advocat de l'empresa.

Cap a les dos quarte d’onze del matí, una trentena de persones ha accedit a la seu de Norvet. Mentre més d’una desena ha pujat fins a la planta a exigir solucions per a l’inquilí de Poble-sec Feliciano Esteves i el veïnat del carrer Aragó 477, la resta ha desplegat una pancarta a l’entrada de la Casa de les Punxes on hi deia: “Cap veïna més fora del barri”, així com una altra pel forat de l’escala on s’hi lleiga: "Norvet fora ja"

El Sindicat del Barri de Poble-sec ha intentat parlar en diverses ocasions amb els propietaris de la casa on viu Feliciano Esteves amb els seus dos fills però ara mateix està amenaçat per una data oberta de desnonament

Un dels portaveus del Sindicat del Barri de Poble-sec ha denunciat que han intentat parlar en diverses ocasions amb els propietaris de la casa on viu Feliciano Esteves amb els seus dos fills, al carrer Murillo 12, però ara mateix està amenaçat per una data oberta de desnonament. "Tenen a punt uns pisos de luxe i no volen que la gent pagui el lloguer, sinó fer-los fora", ha subratllat.

Entrada a les oficines de Norvet / Victor Serri

 

El Sindicat ja ha organitzat diverses protestes i accions per reclamar una solució per a Esteves. El mes de gener, per evitar el desallotjament previst per l’endemà, van ocupar un dels edificis en obres de l’empresa al número 35 del carrer Poeta Cabanes. Fa mesos, va oferir 5.000 euros a Esteves perquè abandonés casa seva, però, a més, el mes de setembre, l’inquilí va denunciar l’actual propietària vinculada a Norvet, Vertice Nedax, per coaccions. Segons l’escrit, el març del 2017 van començar les obres per a la rehabilitació de l’edifici, "fent impossible l’accés a la finca" i al seu propi habitatge. A més, Esteves relata que se li ha tallat parcialment el subministrament d’aigua. A la situació, s’hi suma el deteriorament de sostres i terres, segons l’afectat, "conseqüència de les obres efectuades als pisos adjacents".

De fet, a principis del mes de febrer, l’Ajuntament de Barcelona va aturar les obres de rehabilitació de Norvet al carrer Murillo, així com les de Poeta Cabanes, per vulnerar la llei. En el primer cas, l'empresa inversora s’havia estalviat sol·licitar la llicència d’obra major per rehabilitació integral de l’edifici.

Han desplegat una pancarta pel forat de l’escala on s’hi lleiga: "Norvet fora ja" / Victor Serri

 

Al bloc del carrer Aragó 477, també en mans de Norvet, hi conviuen inquilines amenaces amb la no renovació de lloguers amb famílies reallotjades per la PAH en aquells pisos d’on ja han expulsat el veïnat. La PAH reclama que Norvet ofereixi lloguers o que l’Ajuntament de Barcelona compri el bloc i el destini a lloguer social.

Al cas del carrer Murillo i d’Aragó, s’hi suma el de Can Dimoni del barri de Gràcia. L’Observatori DESC va interposar una querella arran del desallotjament de l’antiga casa okupada Can Dimoni, perquè l’empresa d’Ozer Yunger, propietària aleshores, és qui presumptament va contractar l’empresa de desallotjaments extrajudicials Desokupa.

Els col·lectius impulsors de l'acció han assegurat que no marxaran fins que no s'arribi a un acord amb l'empresa i criden a la gent a apropar-se a la seu per donar-los suport. Però, poc abans de les 3 de la tarda, davant de la presència de quatre furgones de la unitat ARRO dels mossos, que han tallat el carrer i es disposaven a desallotjar l'espai per la força, i de la negativa per part de l'empresa d'una reunió a tres bandes amb l'ajuntament, algunes de les activistes han abandonat la oficina. La resta, que encara resistien a dins, han estat identificades una estona més tard pels agents policials.

 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades