La plantilla d’Obeikan suspén la vaga indefinida mentre busca una eixida negociada

El comité d’empresa va convocar la vaga el 26 de setembre per discrepàncies amb la direcció sobre un nou model de torns de treball
Obeikan es dedica a l'elaboració d’envasos de fusta per a la indústria agroalimentària
Ainhoa Alberola
Ainhoa Alberola 30/09/2015

El personal de la planta d’Obeikan MDF a Canet d’en Berenguer (Camp de Morvedre) ha decidit no reprendre la vaga indefinida que va encetar el dimarts 26 de setembre. La direcció de la planta i el comité d’empresa negocien –des del divendres i amb la mediació de la Inspecció de Treball– una eixida al conflicte laboral, motivat principalment pels torns de treball. La vaga, que va tindre un seguiment del 99% segons CCOO i d’un 35% segons l’empresa, es va paralitzar provisionalment el divendres, fruit d’un acord inicial per començar les negociacions.

La direcció de l’empresa va proposar un nou model de flexibilitat horària, justificat per la necessitat de satisfer un augment puntual de demanda

Obeikan es dedica a l'elaboració d’envasos de fusta per a la indústria agroalimentària i produeix durant les 24 hores del dia tot l’any. La direcció de l’empresa va proposar un nou model de flexibilitat horària, justificat per la necessitat de satisfer un augment puntual de demanda. Però, per a les treballadores, el motiu real és “reduir la plantilla i aconseguir fabricar la mateixa producció amb menys treballadors”. Han definit la nova turística de “salvatge” i perillosa per a la “integritat física de la plantilla”. Un treballador d’Obeikan afirma que aquests abusos han sigut constants i que existeixen altres problemàtiques que esperen resoldre durant la negociació, com “fum en la zona de producció o excés de nivells de saturació”.

Per la seua part, a través d'un comunicat, l’empresa afirma que va decidir emprendre aquestes mesures “per un sobtat increment de la demanda de cara a la pròxima campanya citrícola” i que la iniciativa és legal perquè està contemplada “en l’article 47.4 del conveni col·lectiu”. A més, adverteix que “promoure i participar en una vaga contra el que està establert en un conveni col·lectiu podria derivar en la il·legalitat de la vaga”, tot i que no confirma si emprendrà mesures legals en aquest sentit.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades