El PP convida una persona vinculada al Casal Tramuntana a la tribuna del Parlament

Crits de "Viva España!" i la salutació feixista durant la sessió de control a la cambra catalana
Redacció 29/10/2014

Sessió de control peculiar al Parlament de Catalunya. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha expulsat sis persones que estaven a la tribuna de convidades i que es dedicaven a aplaudir i cridar cada cop que intervenien representants del PP o de C's. De Gispert les ha cridat a l'ordre un parell de vegades fins que les ha expulsat, moment en què una d'aquestes persones ha alçat el braç fent la salutació feixista, mentre la resta proferien el crit de “Viva España”. Segons informa Nació Digital, la diputada del PP María José Garcia Cuevas ha estat qui les ha convidat a la tribuna. Entre les persones expulsades, hi ha almenys un militant del PP, una dirigent del partit ultradretà Vox i un integrant de l'espanyolista Movimiento del 12 de Octubre.

La dirigent de Vox, el partit impulsat per Alejo Vidal-Quadras poc abans de les eleccions europees del maig, era Ariadna Hernández, líder de la formació a Barcelona. Hernández també està vinculada al neofeixista Casal Tramuntana, tal com va revelar la Directa fa uns mesos. Antiga assessora del PP a Sant Cugat del Vallès, Hernández està molt unida a Alberto Sánchez, regidor de la xenòfoba Plataforma per Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat i impulsor del Tramuntana. Tot i que la dirigent de Vox no formaria part del Tramuntana, sí que hi ha assistit i ha participat en algunes de les activitats lúdiques que promou, com ara les excursions.

Els altres assistents reconeguts són Francisco Ribas –futur cap de llista del PP al municipi de Tona (Osona) i promotor de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe de Cataluña– i Miguel Bosch, integrant del Movimiento del 12 de Octubre.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades