Rebuig a la presència de l'autobús transfòbic d'Hazte Oír a Catalunya

Ignacio Arsuaga, president de l'entitat, és rebut amb el llançament d'ous i salsa de tomàquet a Pallejà. Un altre portaveu tacat amb pintura al centre de Barcelona. Els Mossos obren un procediment sancionador d'acord amb la llei contra la lgtbifòbia
Un portaveu d'Hazte Oír tacat de pintura al centre de Barcelona
Paco Freire
Redacció Directa 17/03/2017

Rebuig ciutadà i institucional. L'Ajuntament de Pallejà ha penjat la bandera de l'arc iris al consistori per deixar clar que l'autobús transfòbic no era benvingut al municipi. De fet, i davant les restriccions del consistori, Ignacio Arsuaga, president d'Hazte Oír ha convocat una roda de premsa a una benzinera dins del terme municipal però fora del nucli urbà. Mentre Arsuaga parlava amb els mitjans de comunicació diverses veïnes s'han apropat i li han llançat ous i salsa de tomàquet. Arsuaga ha reaccionat dient que es tractava d'una mostra de "totalitarisme" per part dels "cachorros de Ada Colau y Podemos". Mentre això passava, a pocs quilòmetres, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra han immobilitzat el vehicle al peatge de Martorell, per tal d'obrir un procediment sancionador per incompliment de la llei contra la lgtbifòbia. Els agents han aprofitat per revisar el tacòmetre i d'altres aspectes del funcionament de l'autobús.

Ous, salsa de tomàquet i pintura als portaveus de l'entitat acusada de transfòbia. Ignacio Arsuaga acusa als manifestants de "totalitaris"

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, també ha anunciat que impediria la circulació del vehicle per la capital catalana d'acord amb l'aplicació de la normativa sobre publicitat. L'autobús d'Hazte Oír no ha demanat cap autorització per fer circular aquest gran plafó publicitari pels carrers del municipi. El punt d'arribada del vehicle havia de ser la plaça de Ramon Berenguer a quarts d'una –a tocar de la Via Laietana–, on des d'una hora abans s'hi concentren una cinquantena de manifestants. Les regidores del grup municipal CUP-Capgirem Barcelona han estat presents a la mobilització de rebuig.

Un cordó policial protegeix els membres d'Hazte Oír refugiats a un bar de la Via Laietana  / Paco Freire


A quarts de dues una desena de simpatitzants d'Hazte Oír han topat amb els manifestants, que han llançat pintura groga a un altre portaveu de l'entitat. Crits i increpacions, fins que els transfòbics s'han hagut de refugiar en un bar. L'Eloi, un dels manifestants concentrats al centre de Barcelona ha explicat "hem donat una resposta contundent a un missatge d'odi transfòbic, i seguirem responent d'aquesta manera mentre no retirin l'autobús i tota aquesta campanya merdosa". Una forta dotació d'antiavalots ha protegit els integrants d'Hazte Oír que s'havien refugiat en un bar de la Via Laietana. Quan passaven uns minuts de les dues els mossos d'esquadra els han escortat fins a un vehicle policial, els manifestants han llançat tomàquets i ous amb pintura, i els agents han carregat amb les porres, provocant algunes contusions. Tot seguit, els membres de les entitats contra la transfòbia han fet una crida a manifestar-se aquest divendres a quarts de vuit del vespre a la plaça de Sants. L'autobús ha estat immobilitzat al peatge de Martorell fins mitja tarda. Després l'han traslladat a un dipòsit municipal, d'on ha sortit a quarts de deu de la nit sense cartells ni missatges, amb una multa de 1700 euros i en direcció a Madrid.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades