Rebuig a la violència policial aquí i a Múrcia

Convoquen concentracions a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona en solidaritat amb la lluita del veïnat murcià pel soterrament de les vies de l'AVE
Redacció 08/10/2017

Un centenar de persones s'ha concentrat a les set de la tarda de dissabte a la plaça Universitat de Barcelona per mostrar el seu rebuig cap a la repressió dels cossos de seguretat de l'Estat, també a Múrica. Des del 12 de setembre, el veïnat d'aquesta població es mobilitza permanentment i massivament per reclamar el soterrament de les de les vies de l'AVE, un compromís incomplert pel ministeri de Foment espanyol. 


Durant els dies previs i la mateixa celebració del referèndum d'autodeterminació a Catalunya, Múrcia no ha desistit en la seva demanda, arribant a mobilitzar 50.000 persones, segons l'organització, en una manifestació el 30 de setembre. Mentre que prop de 900 persones van resultar ferides a Catalunya mentre protegien el col·legis electorals per poder votar, a Múrcia, desenes de persones també han rebut els impactes de les càrregues policials i alhora, s'han produït detencions.

Per aquesta raó, en solidaritat amb els veïns i veïnes murcianes, ahir es van convocar concentracions simultànies a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, encapçales amb una pancarta que reclamava "No més violència policial ni aquí ni a Múrcia".
 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades