Tres dels signants de la petició d'indult pels torturadors de 'Ciutat Morta' podrien aconseguir acta de regidor

Es tracta de Xavier Garcia Albiol, alcaldable del PP a Badalona; Sergio Dávila, quart de la llista del PSC a Tiana; i Juan Carlos Ramos, tercer de la llista del PSC a Sant Adrià de Besòs
Foto de Samyang al gimnàs on entrenava. Bayona durant un viatge al Japó
Jesús Rodríguez 21/05/2015

El 7 de gener de 2015, els advocats de Víctor Bayona i Bakari Samyang van presentar una segona petició d'indult davant del Ministeri de Justícia del govern espanyol. El text, que demanava que els dos agents de la Guàrdia Urbana –condemnats per tortures greus al ciutadà de Trinidad i Tobago Yuri Jardine– no fossin inhabilitats, va ser rubricat per diversos militants i dirigents del PSC i el PP. Alguns d'aquests ocupen posicions destacades a les llistes de les eleccions municipals del 24 de maig. Un d'ells és Juan Carlos Ramos, número 3 de la llista del PSC a Sant Adrià de Besòs, que fins ara havia estat regidor d'Esports i coneixia Samyang pel seu vincle amb un gimnàs de la localitat. També trobem el cas de Sergio Dávila, cosí de Bakari Samyang, que es presenta com a número 4 del PSC de Tiana. Va ser secretari d'organització del municipi maresmenc. Segons va informar la web Tot Badalona, la signatura “va agafar per sorpresa” l'executiva del PSC de Tiana i es va fer “per motius personals”. En el cas de Xavier Garcia Albiol, aquest va confirmar sense problemes la seva signatura i va explicar que ho va fer “perquè els dos policies condemnats per tortures greus són de Badalona i la seva família viu a la ciutat”.

Samyang i Bayona continuen a Quatre Camins

La Directa ha pogut confirmar que els dos policies encara són al centre penitenciari de Quatre Camins (La Roca del Vallès), malgrat que el seu advocat ha demanat la concessió del tercer grau als agents. La segona petició d'indult encara no ha rebut resposta per part del govern espanyol. Cal recordar que Bayona i Samyang estan rebent una pensió vitalícia d'entre 1.800 i 2.100 euros, més elevada del que va transcendir en un primer moment, amb l'argument que tenen una malaltia mental greu que els impedeix exercir qualsevol tasca laboral. Tot i així, a la petició d'indult, es demana que no siguin inhabilitats per poder tornar a incorporar-se –amb placa i pistola– a les files de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades