Un altre bloc d'habitatges de lloguer del Poble-sec barceloní s'organitza davant del temor d'expulsió de les veïnes

A l'immoble, situat al número 128 del carrer Nou de la Rambla, hi viuen unes 40 llogateres, algunes amb contracte de renda antiga, i asseguren que la propietat ja els ha confirmat que se'l vol vendre a algun grup inversor
Roda de premsa de les veïnes del bloc, sota la pancarta on s'hi llegeix "no estem en venda, cap veïna fora del barri"
Guye Sancho
Gemma Garcia 21/06/2017

Les inquilines del bloc de pisos situat al número 128 del carrer Nou de la Rambla, al barri barceloní del Poble-sec, expliquen que ja han rebut la confirmació de que l'actual propietari es vol desprendre de l'immoble. L'edifici està en mans d'un particular, però les veïnes temen que la propietat el vengui a una societat inversora i acabin expulsades de casa seva, com està succeint amb molts altres immobles de propietat vertical, és a dir, en mans d'una sol titular, a Barcelona.

Reiteradament durant els dos darrers mesos –expliquen– homes amb vestit jaqueta han visitat el bloc, de set plantes. "Els he vist rondant pel terrat", concreta en Sergi, que hi viu des de fa més de tres anys en un pis de 25 metres quadrats i paga 350 euros al mes de lloguer. Tem que aviat es materialitzi una operació de compravenda que acabi perjudicant-los. Així mateix, l'Anna, una altra veïna, assegura que està inquieta. El contracte de lloguer està a nom dels seus pares i, tot i que és un dels quatre indefinits de l'edifici, no se sent protegida.

La quarantena d'habitants han decidit organitzar-se, seguint les petjades de les finques de Leiva 37, Entença 151, Tetuan 31, Lancaster o Roger de Flor 39

Davant d'aquesta possibilitat, la quarantena de persones que habiten l'immoble del carrer Nou de la Rambla han decidit organitzar-se, seguint les petjades de les finques de Leiva 37, Entença 151, Tetuan 31, Lancaster o Roger de Flor 39. De l'edifici ja penja una pancarta on s'hi llegeix "no estem en venda, cap veïna fora del barri" i, a més de fer soroll a través de les xarxes socials, han fet una roda de premsa aquesta tarda, en la qual han contextualitzat la situació que es viu al barri. El Poble-sec, denuncien, "és un dels barris amb les rendes més baixes de Barcelona". Tot i així, des del Sindicat de Barri del Poble-Sec, que dóna suport a les veïnes, s'han comptabilitzat almenys una desena d'edificis desallotjats.

Alguns d'aquests immobles estan, estan en mans de Norvet Negotial, com el del número 25 del carrer de Margarit, o el d'Elkano número 15, Poeta Cabanyes 33-35. Entre 2014 i 2015, l'empresa –sota el nom comercial de Norvet Property– va multiplicar per més de quatre el seu actiu immobiliari. El director executiu i administrador únic és l'israelià Alon Ozer Yunger, qui també figura com a administrador de nou empreses més dedicades al sector immobiliari amb seu a l'Estat espanyol. L'Observatori DESC va interposar una querella contra ell, acusant-lo d'haver contractat Desokupa, l'empresa de desallotjaments extrajudicials, per a fer fora les habitants de l'antiga casa okupada Can Dimoni.
 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades