Un home és apallissat fins a la mort a Limburg 'pel fet de ser rwandès'

El moviment antifeixista ha convocat a la ciutat alemanya una manifestació de rebuig a l'assassinat racista
Roger Suso, Berlín 31/10/2014

Un home de 55 anys originari de Rwanda ha estat apallissat fins a la mort a la població de Limburg an der Lahn, a l'Estat federat de Hesse. Just tres anys després del descobriment de la xarxa terrorista neonazi anomenada Clandestinitat Nacionalsocialista (NSU) –que va matar impunement deu persones per motivacions racistes durant anys amb la connivència dels serveis secrets d'Alemanya–, els assassinats racistes continuen succeint.

Nou atac racista i nova mort. La 185a des de 1990. La víctima va ser assassinada la nit del 22 al 23 d'octubre en un alberg municipal caritatiu per a persones amb risc d'exclusió social, desemparades i sense sostre emplaçat en una casa construïda el segle XVIII. La fiscalia de Hesse ha confirmat les motivacions xenòfobes de l'assassinat: “L'home va ser assassinat pel fet de ser africà i negre”. Tres persones d'entre 22 i 43 anys de Limburg van ser detingudes. Una d'elles, també resident a l'alberg on dormia el rwandès. Dos homes han ingressat en presó preventiva. La presumpta dona implicada en els fets ha quedat en llibertat condicional. Els autors van colpejar la víctima en una habitació fins que va morir d'una hemorràgia interna.

El moviment antifeixista i antiracista de la regió del Rin-Main i de Frankfurt, per la seva part, ha convocat una manifestació pel 2 de novembre a Limburg sota el lema El racisme mata!, per fer notori que “els brots violents de lògica racista no han de ser menyspreats o titllats de fets anecdòtics” i que cal “qüestionar i reformar les estructures socials que fomenten el racisme i la xenofòbia”. El juliol de 2013, un home de 34 anys provinent del Kazakhstan va ser assassinat a cops a la població bavaresa de Kaufbeuren per dos coneguts neonazis del land de Turíngia.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades