Una batuda de la Guàrdia Urbana provoca corredisses i caigudes a l'estació de Metro de Liceu

Aquest dimecres a la nit una actuació dels antiavalots de la policia municipal contra la venda ambulant ha acabat amb corredisses i caigudes a les escales del Metro de Barcelona, persones contusionades i decomís massiu de material
Els antiavalots treuen les porres a l'entrada Liceu
Àngel Garcia
Jesús Rodríguez 26/10/2016

Moments de forta tensió a les Rambles de Barcelona. Un desplegament de sis furgonetes de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana (USP), acompanyats d'una vintena d'agents de paisà, han fet una batuda contra la venda ambulant irregular a l'alçada de l'estació de metro Liceu. Els agents han acordonat els quatre accessos del suburbà i –porra en mà– han fet entrar per la força desenes de venedors ambulants que es trobaven a la superfície venent, forçant-los a baixar fins a les andanes de l'estació. Usuaris del Metro han viscut com de cop i volta les estretes andanes s'omplien de gent que fugia. Mentrestant, els agents de paisà decomissaven el material de les mantes. 


Poc després de la intervenció els venedors s'han reagrupat i han pujat Rambles amunt, fins al vestíbul de l'estació de plaça Catalunya. Un petit grup s'ha quedat a l'andana de Liceu, malgrat no poder vendre, els seus productes havien quedat precintats a l'interior dels furgons. L'actuació ha provocat corredisses i caigudes escales avall, una escena força caòtica que no és el primer cop que es produeix en la darrera setmana.

Poc després de la intervenció els venedors s'han reagrupat i han pujat Rambles amunt, fins al vestíbul de l'estació de plaça Catalunya

Un dels senegalesos ha explicat que l'incident d'avui ha començat quan agents de paisà han volgut identificar el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Lamine Sarr, i procedir al decomís del seu material. Sarr va ser empresonat durant una setmana el passat mes de juliol, pel fet de tenir productes del top manta a casa. Segons la policia es tractava de material per a distribuir entre els venedors. Els col·lectius que donen suport als manters ho van qualificar com una actuació "racista i de criminalització de la pobresa". Entre les persones identificades i enregistrades amb càmera de vídeo avui també hi ha el fotògraf Àngel Garcia, que col·labora amb la Directa i era present al lloc dels fets. Quan li demanaven el DNI el gravaven en vídeo "per si dius alguna cosa en contra nostra", segons ha explicat el periodista.

Les Rambles després de la batuda. Un agent de paisà duia una càmera GoPro al pit  / Àngel Garcia

 
La setmana passada es van viure dues actuacions similars, divendres i diumenge a la nit. La primera al Metro Liceu, amb batudes i corredisses equiparables a la d'avui, el segon a l'estació de la plaça de Catalunya, on els agents –antiavalots i de paisà– van perseguir els venedors fins a tocar de les andanes de l'estació, gravant-los permanentment amb càmeres de vídeo, cosa que també feien els manters amb els agents. 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades