Una quarantena de joves denuncia la llei mordassa davant la Prefectura Superior de Policia a la Via Laietana de Barcelona

El grup de joves, pertanyents a l'organització Arran, també convoca a la manifestació del dissabte a les 12h a la plaça Universitat de Barcelona
Redacció 18/12/2014

Una quarantena de joves, membres de l'organització Arran, ha protagonitzat, aquest matí, una acció per denunciar l'entrada en vigor del projecte de llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, l'anomenada llei mordassa. L'acció ha consistit en una asseguda davant la Prefectura Superior de Policia ubicada a la Via Laietana de la ciutat de Barcelona. Les joves s'hi han presentat amb la boca tapada amb una cinta, símbol de la retallada de drets d'expressió i de protesta que es considera que suposaria l'aprovació de la llei (vegeu-ne una anàlisi, publicada en aquest mateix mitjà, aquí).

Pocs minuts després de l'asseguda, des del mateix edifici, s'ha desplegat un contingent de la Policia Nacional (PN) espanyola en resposta a l'acció, al qual s'han afegit quatre furgons de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), els efectius antidisturbis del cos. Així mateix, la PN ha trucat els Mossos d'Esquadra, que han enviat tres furgons de la Brigada Mòbil (BRIMO) i han anunciat al grup de joves que, si no aturaven l'acció, serien detingudes. Han estat els efectius d'aquest darrer cos els que, minuts després, han fet efectiu el desallotjament de l'acció de protesta. Han arrossegat diverses persones i han repartit diversos cops de puny. Fins i tot, hi ha hagut un policia que ha amenaçat una de les manifestants dient-li que li “arrencaria el cap”. Finalment, han identificat les joves activistes i han dit que serien denunciades per desordres públics. 

D'altra banda, durant el desenvolupament dels fets, diferents periodistes i vianants han estat retingudes al carrer Tomàs Mieres, a tocar de la comissaria. No se'ls ha permès marxar del carreró (des d'on no es podia seguir l'acció per manca d'angle visual) fins que no ha acabat la protesta. Així mateix, el periodista de la Directa que es trobava a l'escena dels fets ha patit un escorcoll de tot el cos, “de cap a peus”, se li ha requisat la documentació i se li ha confiscat la bossa. Una volta s'ha comprovat que el desallotjament havia acabat, li han tornat les seues pertinences i ha pogut marxar. Cap dels efectius policials que han impedit que les periodistes fessin fotos no portava identificació.

Mostra'l en portada

Notícies relacionades