Volem ser un dels teus propòsits de cara al 2017

Reapropiem-nos del consum. Com? Transformem la nostra quotidianitat a través dels propòsits del nou any. Volem que ens expliqueu els vostres propòsits en clau transformadora
Pau Fabregat
Redacció 30/11/2016

Com cada hivern, amb el fred arriba el final d’any. Per la Directa, el 2016 ha sigut un any de molts canvis però, sobretot, ha esdevingut l’any de la consolidació d’un projecte col·lectiu que somniàvem i que, finalment, hem fet realitat juntes: la nova cooperativa Directa. O dit d'una altra manera, hem fet realitat el nostre propòsit del 2016.

També hem comprovat que els propòsits tenen molta més força si són transformadors, si serveixen per millorar, encara que sigui una miqueta, aquest món que compartim. Per això, de cara al 2017, us proposem reapropiar-nos del consum a través de les pràctiques quotidianes. Ho volem fer impugnant les entitats bancàries i les grans elèctriques i promovent les finances ètiques i cooperatives de casa nostra. Us proposem, també, fomentar les cures quotidianes, mostrar més els afectes a la gent que ens estima i enfrontar els mals moments amb l’aixopluc del caliu col·lectiu. Aquestes són algunes de les propostes que us fem, però estem convençudes que existeixen milers de petits gestos que poden transformar la quotidianitat. El nostre propòsit com a projecte és clar: continuar fent periodisme transformador amb vosaltres. Quin és el vostre? Tenim una proposta per aquest 2017: ser el vostre propòsit.

Segurament ja ho sabeu, però amb la subscripció a la Directa, a part de rebre la publicació quinzenal en paper, es fa possible un projecte de comunicació col·lectiu, assembleari i autogestionat que arriba arreu dels Països Catalans. Un mitjà que des de fa més de deu anys ha tingut un paper destacat en la investigació de casos com el d'Ester Quintana, Ciutat Morta o Estat Infiltrat. També hem sigut una corretja de transmissió d'apostes transformadores i alternatives, hem creat espais d'anàlisi i debat, hem visualitzat centenars de lluites.... Ara hem fet el pas a cooperativa i se'ns obre un nou repte: consolidar el projecte. Això, parlant clar, requereix recursos econòmics. L'experiència ens diu que l'autogestió és l'única manera d'aconseguir-los, garantint la independència respecte als poders polítics i econòmics. També tenim clar que ho farem amb l'ajuda de totes vosaltres. Voleu que siguem el vostre propòsit?

 

 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades