Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat

Anunciar-se a la Directa

Com a present o futur anunciant, sòcia de la cooperativa, subscriptora o lectora de la 'Directa', podeu conèixer quins són els criteris de publicitat i d'intercanvis del mitjà

/ Arxiu

La Directa és una plataforma de difusió per aquelles entitats que fomenten pràctiques de consum crític i un estil de vida alternatiu al dominant. Resulta especialment atractiu pel conjunt d’entitats lligades a l’àmbit social i a l’economia cooperativa, ja que comparteixen un conjunt de valors i inquietuds similar amb el públic al qual es dirigeix el mitjà i amb nosaltres mateixes. Aquesta sintonia entre anunciants, públic i mitjà aporta un valor afegit difícil de trobar en altres mitjans.

Ara, més que mai, és important potenciar les pràctiques de suport mutu del conjunt de projectes que contribueixen a la construcció d’alternatives.

Amb la intenció de no posar en risc la nostra independència editorial, els ingressos derivats de la publicitat mai superaran el 15% del pressupost anual.

 

Compromisos i límits de la publicitat

-Apostem per donar visibilitat a petites i mitjanes empreses enfront de les multinacionals i prioritzem aquelles iniciatives econòmiques i socials que proposin consums responsables, cooperatius i d’autoocupació.

-No acceptem publicitat que atempti contra la dignitat de les persones o vulneri els drets humans. Rebutgem frontalment els anuncis que continguin continguts sexistes, racistes, LGTBfòbics i discriminatoris de tot tipus, així com actituds contràries a la igualtat i el respecte a la diversitat. No es limitarà la publicitat de les entitats confessionals -sempre que l’entitat compleixi la resta de criteris-, però no acceptarem publicitat que faci proselitisme religiós. En cas de dubte, es debatrà cas per cas.

-Descartem aquelles propostes que reforcin els models tradicionals de feminitat i masculinitat, els estereotips i els rols sexistes.

-No publiquem anuncis de partits polítics.

-Rebutgem tota proposta d’anunciants que vulnerin el principi de diferenciar clarament la informació de la publicitat. La publicitat no serà invasiva ni entorpirà la lectura.

– No gestionem la publicitat amb criteris exclusivament econòmics, sinó que afavorim la promoció de campanyes i la difusió del treball dels moviments socials.

-La publicitat mai superarà el 6% de la superfície total de l’edició en paper (6 faldons dobles per número). La mida màxima dels anuncis és d’un terç de pàgina, sense aparèixer mai a la portada ni la contraportada.

-La publicitat a l’edició digital només es mostra dins els espais específicament habilitats.

-No publiquem anuncis ni campanyes exclusivament institucionals. Només hi tenen cabuda quan informen sobre projectes a favor de la igualtat o el canvi social (escoles d’apoderament, jornades sobre gènere, exposicions de memòria històrica, esdeveniments culturals, etc.).

 

Criteris de caràcter sociolaboral que suposen la no acceptació de la publicitat:

-Tenir un conflicte laboral obert o amb expedients oberts a Inspecció de Treball

-Comptar amb una trajectòria coneguda de vulneració de drets laborals i específicament de repressió sindical i promoció de la contractació temporal i de personal com a fals autònom.

-Promoure ofertes de llocs de treball per a beques, convenis de pràctiques, etc., així com les institucions i organismes que els sol·liciten.