Benvingut 'Salto'

07/03/2017

Després de mantenir la intriga durant uns mesos, aquesta setmana ha sortit a la llum El Salto. Es tracta d’un nou mitjà que agrupa diferents projectes de comunicació crítica d’arreu de l’Estat espanyol com Diagonal, Píkara Magazine, El salmón contracorriente o AraInfo. Els suports en què es presenta són dos: d’una banda, un web d’actualitat informativa que s’estrenarà els propers mesos (mentrestant, el podem seguir al bloc saltamos.net); de l’altra, una publicació mensual de 72 pàgines amb reportatges en profunditat i que tindrà cinc edicions territorials: Andalusia, Galícia, Navarra, Aragó i Madrid. El projecte parteix de l’autogestió i l’assemblearisme i adopta la forma jurídica de cooperativa.

/ VICTOR SERRI


I us deveu preguntar, quina relació té la Directa amb aquest projecte? Nosaltres venim d’una època de transició cap a la constitució de la cooperativa que ha representat la culminació de molts esforços col·lectius; la Directa ja ha fet el seu salt particular. A partir d’ara, col·laborarem amb El Salto compartint continguts i arxius fotogràfics –lo mío es tuyo–, traduint articles, donant suport en la difusió i les campanyes de cerca de noves subscriptores, fent investigacions conjuntes, etc.

De fet, hem col·laborat amb alguns dels mitjans que integren aquest nou projecte durant molts anys i ho continuarem fent. El nostre compromís amb ells es manté i no descartem noves formes de col·laboració. Finalment, desitgem molta sort i encerts a aquesta nova aventura en què s’han embarcat les companyes de trinxera informativa.

___________

Fe d’errades

Al subtítol del reportatge de la secció Expressions de la Directa 425 titulat "Guerres i patiment, la història en vinyetes", es deia erròniament que ‘Reportajes’ és una sèrie editorial de diversos autors, però és una obra exclusiva de Joe Sacco.

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: