El camí de la pantalla a les bústies

Comunitat Directa
18/10/2017

Enfront d’un món on cada vegada tot és més automàtic i impersonal en la seva producció, podríem dir que la distribució de la Directa és pura artesania, conservant aquell component manual i proper que tant es valora avui en dia. Surt del forn a Aiguaviva, on hi ha la rotativa que fa onze anys i escaig que posa la tinta al paper i empaqueta els exemplars que recullen el Jackie i la Calma amb la Volkswagen granatosa, que ja les ha patit de tots colors.

/ Pau Fabregat


Carrega les 2.700 revistes i cap a Riego, 37, on algunes l’esperem amb l’alegria de qui sap que rebrà un regalet amb olor de nou. Les mateixes cadires de rodes en les quals treballem són el transport que fem servir per entrar-les al local, fent-les lliscar amunt i avall pel passadís de la redacció i alçant en un tres-i-no-res una pila majestuosa que sovint sol ser protagonista d’alguna foto. L’etiquetatge és segurament la part més entretinguda a fer abans de la distribució. Esteu més que convidades a ajudar-nos-hi.

És un moment molt especial, quan les pantalles s’aturen i aprofitem per escol- tar les “batalletes” de les més veteranes del col·lectiu o xerrar de qualsevol cosa relacionada amb l’actualitat. A mesura que avança el matí, van quedant plenes les caixes que l’Ester prepara amb tanta cura el dia abans per assegurar-se que arribin a cada llar i punt de venda del territori, i s’acosta el moment de por- tar-les a Correus.

A mig matí arriba el Ru, preparat per dis- tribuir les Directes en moto als punts de venda de Barcelona i recollir a cada es- tabliment els fruits de la collita anterior. Si ens vols donar un cop de mà sugge- rint-nos punts de venda perquè al teu poble o ciutat encara no hi hem arribat, ens pots escriure a distribucio@directa. cat. Aprofito per explicar que la primera Directa de novembre sortirà dijous dia 2, ja que el dia anterior és festiu. L’última peça de la cadena de distribució ets tu, així que... Bon profit!
 


Més que mil paraules

 

Pedro Mata (Fotomovimiento

A quatre anys de l’homicidi de Juan Andrés Benítez, les veïnes del Raval van decidir fer-li un petit homenatge, guarnint amb espelmes el lloc on va ser mortalment agredit per vuit mossos d’esquadra el 6 d’octubre de 2013.

 

 

 

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: