Llibertats

Cancel·lades totes les trobades internacionals del portal ultramasclista Return of Kings

Roosh Valizadeh, responsable d'aquest polèmic blog des del qual es practica un discurs misogin extrem i es promouen trobades d'homes per lligar arreu del món, ha suspès totes les cites que programades, inclosa la de Barcelona de dissabte
04/02/2016

“Ni puc garantir la seguretat o privacitat dels homes que volen trobar-se el 6 de febrer”. Amb aquest to victimista, Roosh Valizadeh, impulsor del portal Return of Kings, ha anunciat que totes les trobades internacionals d'aquesta plataforma queden cancel·lades. Aquestes trobades eren impulsades pel portal web homònim, famós pel seu discurs missògin i masclista extrem, i per alguns articles escandalosos. 

El llistat de ciutats amb actes programats ha estat esborrat de l'entrada principal del web Return of Kings, i també s'ha comunicat privadament pel fòrum intern dels participants

Sobre les trobades es pot trobar al portal fins i tot una guia per a les persones interessades a participar-hi: com vestir-se ("Com un home: cap samarreta amb logo, pantalons trencats o maquillatge. Eviteu complets i corbata: us podrien agredir i arruïnar-los), com actuar (“no beure massa alcohol”, i no "intentar lligar per no generar conflictes en el grup") i de què parlar. Però en menys de 48 hores, d'ençà que la Directa va fer pública la notícia de les trobada que el grup preparava a Barcelona aquest dissabte 6 de febrer i després molts altres mitjans se n'hagin fet ressò, s'ha pogut assistir a una ràpida resposta per part d'organitzacions feministes d'arreu del món. Un fet que va obligar Valizadeh en primera instància a transformar el que havien de ser cites públiques en trobades secretes només reservades als seguidors més assidus del portal, a les quals teòricament es podia accedir amb un contacte via e-mail de l'amfitrió, en el qual es determinaria el nou punt de trobada.

Però sembla que aquesta prevenció no ha estat suficient. En menys d'un dia de l'apujada de nivell de seguretat, Valizadeh, s'ha vist obligat a cancel·lar no només la trobada de Barcelona, sinó totes les cites a altres ciutats del món que hi havia programades al portal Return of Kings. El llistat de ciutats ha estat esborrat de l'entrada principal del web, i també s'ha comunicat privadament pel fòrum intern dels participants.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: