Escola de formació amb accent valencià

Comunitat Directa

L’Escola Directa celebra enguany la tercera edició i, aquesta vegada, ho farà al País Valencià. L’aposta per consolidar el nostre projecte de periodisme per la transformació social en l’àmbit valencià és clara, i aquest espai de formació és part de l’energia que ajudarà a seguir fent funcionar la maquinària. En aquest cas, l’encarregada d’acollir l’Escola serà la tenda i llibreria associativa La Repartidora –entre les parets de la qual s’ha gestat i discutit la programació– que ara per ara funciona com a lloc de trobada del nostre col·lectiu en terres valencianes.

Les formacions seran diverses, però sempre dirigides a reforçar les bases del periodisme transformador que perseguim des de la Directa: la redacció des de l’enfocament social, periodisme judicial i d’investigació, el fotoperiodisme, el gènere en la comunicació i el tractament informatiu de les organitzacions criminals al País Valencià seran, en general, els temes que ocuparan el cap de setmana. Les encarregades de facilitar les formacions seran tant periodistes del nostre col·lectiu, com ara Jesús Rodríguez o Miquel Ramos, com altres de diferents mitjans: June Fernández de Pikara Magazine, Eva Máñez de Valencia Plaza, Joan Cantarero de Público i Esther Roig de l’ONGD Menuts del Món.

L’Escola és gratuïta per a sòcies i col·laboradores, i tindrà un cost de 20 euros per a subscriptores i de 25 per a la resta, amb el dinar de dissabte al Centre Social - Bar Terra de Benimaclet inclòs. Els diners aniran destinats a cobrir les despeses de desplaçament de les participants i de les col·laboradores llunyanes que vulguen assistir a la formació en València. Les interessades a inscriure-vos, heu d’enviar un correu a paisvalencia@directa.cat.

Amb aquesta cita donem seguiment a un espai de trobada de periodistes i activistes convençudes amb la idea que, amb la comunicació, podem canviar les nostres realitats. Vine, apropa’t a conéixer-nos, a aprendre i a establir llaços de complicitat que ens ajuden a teixir un paradigma mediàtic que valga la pena. La llavor del periodisme transformador que lentament ha anat arrelant al País Valencià continua donant fruits, ara en forma d’escola periodística, i els volem compartir amb totes vosaltres.Més que mil paraules
 

El camp de Mória de l’illa de Lesbos (Grècia) té capacitat per a 2.500 persones i actualment n’hi ha 6.000. La gran majoria viu en tendes, moltes no impermeables. No disposa de condicions de salubritat i la brossa s’acumula per tot arreu / PEDRO MATA (FOTOMOVIMIENTO)  

 

Article publicat al número 447 de la 'Directa'
 

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: