Expressions: pujar un esglaó més

05/04/2016

Estimades subscriptores, lectores, amigues i col·laboradores, com bé sabeu, la Directa està immersa en un període de transformació general. El procés de cooperativització va endavant, es consoliden els equips d'investigació i el servei de distribució s'ha actualitzat, entre altres processos que han de millorar tant la qualitat del mitjà com la manera de relacionar-nos amb vosaltres.

Des de l'inici de curs, la secció de cultura, Expressions, també ha procurat pujar un esglaó més pel que fa als continguts i a la seva organització interna. Durant aquest hivern, s'han fet reunions per consolidar un equip de coordinació ampli i transversal que pogués assumir i fer créixer cadascuna de les parts de la informació cultural que us oferim. Els canvis més tangibles just ara comencen a caminar. Destaca, sobretot, la creació de noves subseccions. La pàgina 30 de la revista en paper pren dos camins nous, que ja heu pogut veure als darrers números. Un cop al mes, la transformem en una col·laboració amb SOS Racisme i expliquem Relats Reals, que són elaboracions literàries de situacions reals de racisme. L'altre sender que pren és el de procurar establir diàlegs amb diferents agents per interrogar-nos sobre la relació entre transformació social i cultura i potenciar-la.

Al web, procurem tenir-hi temes d'actualitat, per bé que moltes vegades és complicat. Des de coordinació, però, crèiem necessari que hi hagués una guia setmanal permanent, una compromís amb la detecció i la difusió d'oferta cultural transformadora. Trobareu aquestes recomanacions a les xarxes socials i al web, identificades amb un bàner: Directa Recomana.

D'altra banda, hem engegat una col·laboració amb diferents escriptores i editores independents, que es concretarà al web sota la forma d'articles d'opinió i de debat. És el que hem anomenat Batalla de les idees. L'objectiu d'aquest espai és obrir un altre horitzó de reflexió al voltant del paper de la cultura en la transformació social. Cada article anirà acompanyat d'una il·lustració feta per les col·laboradores habituals.

Ara bé, aquesta nova etapa que mirem de parir amb tanta il·lusió no seria possible sense les col·laboradores. És per això que, amb tot el nostre agraïment, els dediquem aquesta entrega de Comunitat Directa.

 

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades:

Dues xifres i una cooperativa

dimarts, 5 abril, 2016

Aquesta setmana hem fet públic el cartell del desè aniversari de la Directa, que celebrarem el dia 30 d'abril a partir de les set del vespre.