Drets
divendres, 12 maig, 2017

L'estudiantat universitari es planta al carrer contra l'increment de les matrícules

Més de mig miler d'estudiants universitaris es van manifestar ahir al vespre a Barcelona per reclamar la rebaixa efectiva del 30% de les taxes universitàries i equiparar els preus de grau amb els de màster: La protesta formava part d'una jornada de lluita (que van ser dos en el cas de la UAB) convocada per les assemblees de facultat i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP). Amb l'eslogan "Abaixem les taxes", la marxa va arrencar al voltant de les 7 del vespre de la plaça de la Universitat de Barcelona i va prosseguir per Via Laietana fins a la part baixa d'aquest carrer, a l'altura de la Secretaria d'Universitats. Les manifestants corejaven lemes com "Contra les taxes abusives passem a l'ofensiva" o "El fill de l'obrer, a la universitat".

En aquest punt, un centenar de manifestants van iniciar una acampada davant de l'edifici exigint ser rebuts per algun responsable públic per escoltar les seves reivindicacions, envoltats per un cordó d'antiavalots dels Mossos. A l'altra banda del dispositiu policial s'hi aplegaven centenars d'estudiants. Es va sentir l'esclat d'alguns petards i el dispositiu policial va carregar dos cops contra les acampades, sense arribar a desallotjar-les. 

L'operació de desallotjament va començar al voltant de les 12 de la nit, després de tres hores de tensió. Els agents de la Brimo i l'ARRO van anar extraient a braços les persones plantades a terra, que ja havien muntat algunes tendes amb l'objectiu de passar la nit. L'operació es va saldar amb una vintena d'identificacions i algunes persones lesionades, segons el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària.