Ja tens el teu lloc a la cooperativa?

12/07/2016

Des que vam fer la presentació de la cooperativa de consumidores i usuàries el 30 d'abril passat a l'Ateneu Popular de 9 Barris, més de 200 persones i col·lectius han fet el pas de fer-se sòcies. Estem molt contentes, però creiem que encara sou moltes les que no us heu decidit. Per aquest motiu, us recordem com podeu fer-ho de manera senzilla:

La ‘Directa’ cooperativa es va presentar el passat mes d’abril  /VICTOR SERRI
La ‘Directa’ cooperativa es va presentar el passat mes d’abril  /VICTOR SERRI

 

Per ser sòcia, prèviament has d'estar subscrita a la Directa. Quan hagis fet la subscripció, escriu-nos un correu electrònic a cooperativa@directa.cat. T’informarem de les dades que necessitem, de com aportar el capital social (100 euros per les persones físiques i 300 euros per les persones jurídiques) i de com funcionen els òrgans de participació de la cooperativa.

També us anunciem que, el 17 de setembre, hi haurà la primera assemblea general a la qual podran accedir les persones sòcies, una fita que ens fa una il·lusió especial.

Les sòcies, un nou puntal

La nova estructura ens permet incorporar els col·lectius de suport com a sòcies –consumidores, treballadores i col·laboradores– i fer que el projecte sigui més sostenible. En definitiva, cooperativitzar el consum o l’ús de la Directa vol dir posar els continguts –entenent que són eines per la transformació social– a disposició de tothom. Aquesta és l’essència del projecte, el nostre granet de sorra des d’un àmbit estratègic com la comunicació.

Canals de participació

Les subscriptores sou l’espina dorsal del projecte: sou les que feu possible que el projecte aparegui en tots els seus formats i mantingui la seva independència. Amb la nova Directa de propietat col·lectiva, encara ens apropem més. Com a sòcies consumidores, podreu formular propostes, participar amb veu i vot a l'assemblea i formar part de les comissions que es creïn. El consell periodístic vetllarà perquè els continguts que difonem estiguin d’acord amb els criteris periodístics (no discriminació, promoció d’alternatives, defensa dels drets humans, llenguatge no sexista, etcètera). El consell social treballarà perquè les entitats i les persones que es vulguin incorporar al projecte com a sòcies compleixin amb els criteris ètics i socials de la cooperativa. És una aposta per obrir la governança de la Directa i consolidar-la amb les aportacions de totes vosaltres.

Subscriptores: A la nostra base de dades, no s’ha actualitzat certa informació imprescindible per comunicar-nos amb vosaltres correctament. Seria molt útil que ens facilitéssiu de nou els contactes de correu electrònic actualitzats i, les que vulgueu, el vostre telèfon. Ho podeu fer escrivint a subscripcions@directa.cat. Si rebeu el butlletí de la Directa al vostre correu electrònic habitualment, no cal que ens digueu res.

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: