Política

La jornada del referèndum tanca amb 2.262.424 vots no requisats i el sí s’imposa amb un 90%

Malgrat les violentes càrregues policials, a la majoria de col·legis electorals la gent organitzada va aconseguir mantenir els recintes oberts. El dia va acabar amb 844 persones ferides pels cossos policials
Policia Nacional espanyola i Guàrdia Civil van intervenir en 400 col·legis i van requisar les urnes
Freddy Davies
02/10/2017

Sense poder tenir el nombre real a causa del “robatori de vots de la policia”, a un quart d’una de la matinada els consellers Jordi Turull, Oriol Junqueras i Raül Romeva han comparegut al centre de dades per donar les primeres xigres de participació del referèndum que “s’ha celebrat i s’ha votat”.

Celebració a l'exterior del Centre Cívic de Cotxeres al barri de Sants de Barcelona, després del tancament del col·legi / ÀNGEL MONLLEÓ


Un total de 2.262.424 persones han votat al referèndum de l’1 d’octubre, i el 90% ho ha fet a favor que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República, el que representa 2.020.144 vots. Del recompte es desprèn que 20.129 vots són nuls; 45.585 vots en blanc; i 176.566 han sigut a favor del "no" a la independència de Catalunya. Els cossos policials de l'Estat han tancat vora 400 col·legis al llarg de la jornada.

Votació a l'Escola Univers del barri de Gràcia de Barcelona / VICTOR SERRI

 

Els consellers han fet una valoració de l’actuació del Govern espanyol davant el referèndum i la greu violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra una ciutadania pacífica. 

/ Pau Fabregat

La xifra de persones ferides que han hagut de ser ateses pels serveis mèdics s'ha enfilat fins les 844 persones.

Municipi de Soses del Segrià

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: