L’ateneu La Base, al punt de mira

És la principal missió que T.M. i D.S.G. van encomanar a Quim Gimeno. Per a la reunió que s’havia de celebrar a finals d’abril, l’activista va rebre l’encàrrec de lliurar un llistat de les persones que passaven per llocs representatius del Poble-sec, com l’Ateneu La Base, que els representants de la “seguretat de l’Estat” esmenten amb el nom de casals. “Farem una cosa: tu comences agafant els dos casals del Poble-sec i apuntes això que t’he dit”, li va ordenar T.M.

L’objectiu de la investigació era qualsevol de les persones que passessin per l’espai: “Si està alliberat al casal, si té clau i obre i tanca, si és dels que hi va sovint, no hi va sovint... si és dels que està darrere una campanya o no està darrere una campanya, si és actiu o no és actiu, si va a prendre cerveses o s’ho curra... Aquestes consideracions que tu coneixes de primera mà”.

El superior va explicar a Gimeno com havia de procedir. “Has d’aprofitar terceres persones, persones que coneguis, amics que ja tinguis. Aprofitar una campanya (...), una formació, un concert, una cafeta, un sopar vegà (...) Coneixes La Base, l’altre ateneu, coneixes la gent que passa per allà...”. D.S.G, el suposat periodista, puntualitzava: “Per exemple, ara no tenim ni punyetera idea, jo per poder escriure i ell per poder fer les seves qüestions, de si hi ha alguna acció compromesa, per exemple. Doncs tu, des de dins, ens pots dir: ‘Hi ha un grupet que està organitzant això...’”.

Per últim, T.M. va fer referència a la confidencialitat: “Totes aquestes coses de seguretat, aplica-les també amb els teus amics. Vull dir, per molta confiança que tinguis amb algú (...). Hi ha vegades que estem en converses post coit que són molt perilloses. Et parlo amb absoluta sinceritat. Zero patatero. Al final, la confiança, els secrets... això peta. Per temes personals o eròtics-festius”. “Hi ha una cosa que és pitjor: si la gent amb qui estàs ha tingut problemes, qui et diu que no estan fent el mateix...”, conclou D.S.G.

 

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: