L’humor gràfic, una eina de lluita

16/11/2016

No és cap descobriment que l’humor pot ser una eina més punyent que una bala si el llapis amb el qual es dibuixa està ben afilat. A la Directa també tenim aquesta idea i és per això que vam creure necessari fer un canvi dins la secció d’humor gràfic del quinzenal.

/ Victor Serri


El "Poca broma" és l’espai de crítica i sàtira del mitjà i calia que fos més confortable per les ninotaires, per això s’ha reduït el nombre de peces que conformen la secció, per donar més espai i aire als acudits. Per altra banda, també hi ha hagut un canvi en les temàtiques tractades: a partir d’ara, es farà més referència a temes d’actualitat i, especialment, als articles de les seccions Estirant del Fil i Peu del Canó de l’edició quinzenal en paper. Tanmateix, el Poca broma és un espai d’humor en què preval el respecte, per això s’intenta utilitzar –com a la resta del número– un llenguatge lliure de sexisme i d’expressions agressives amb col·lectius minoritzats. Per nosaltres, en l’humor, no tot s’hi val.

Per recórrer aquest camí nou, la secció ha incorporat noves col·laboradores i n’ha mantingut d’històriques. Tot i així, estem obertes a noves incorporacions. Si vols participar a la secció, envia’ns un correu a: pocabroma@directa.cat.

 

*Fe d’errades: Carmen Buades –i no Boades– és el nom correcte de la col·laboradora que signava la portada de l’edició en paper 418. A l’article de Beñat Zaldua sobre fets d’Altsasu de la secció Roda el Món, s’havia de dir que “la recomanació europea és de dos policies per cada mil habitants”.

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: