Drets

Lleida demana "ni un pas enrere" en la lluita feminista

La manifestació del 8 de març ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i s'ha aturat davant de la seu del Partit Popular, on les manifestants han cridat en favor d'un avortament lliure i gratuït
La manifestació feminista creua el centre de Lleida i s'encamina a la seu del PP
Dànae Quiroz
08/03/2015

Unes 150 persones s'han sumat aquest diumenge a Lleida a la marxa feminista del 8 de març, convocada per la Marea Lila. Sota el lema, "Ni un pas enrere en la lluita feminista", la manifestació ha aprofitat per denunciar la retallada dels drets bàsics de les persones i ha reclamat l'enderrocament del patriarcat arreu.

La marxa ha començat a dos quarts d'una a l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida. Ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i s'ha aturat davant de la seu del Partit Popular, on les manifestants han cridat en favor d'un avortament lliure i gratuït. En acabar la marxa, una de les organitzadores ha llegit un manifest, que ha servit per reivindicar "el dret a l'avortament de les menors" i denunciar que "les retallades en sanitat han disminuït encara més els serveis ginecològics i assistencials de les dones". El col·lectiu també ha aprofitat els actes del 8 de març per denunciar que "les dones encara continuen formant part de les treballadores amb menys mobilitat, menys hores contractades, més vulnerables i amb més explotació". En acabar la concentració, el Casal de Joves de Lleida ha ofert un vermut popular. 

Actes reivindicatius entorn del 8 de març

El cap de setmana ha acollit a Lleida diversos actes entorn al 8 de març. Dissabte a la tarda, l'associació LIKA de Lleida va celebrar un taller de reconciliació menstrual. Al vespre, el Casal Popular de Joves de Lleida va acollir el passi del documental "Del peligro a la dignidad, la lucha por el aborto seguro". Una quinzena de membres del col·lectiu juvenil Arran van ocupar el passat divendres la seu de la Confederació d'Organitzacions empresarials de Lleida (COELL) per denunciar "les desigualtats laborals de gènere" i "la doble jornada laboral que viu la dona: a casa i a la feina". Els actes del 8 de març a Lleida acabaran amb un sopar on s'entregaran els premis del I concurs fotogràfic feminista "Leo Pedrico". 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: