El nostre capital

Estem de gira. L’últim mes i mig, ens hem dedicat a recórrer el territori per explicar la construcció de la cooperativa de la Directa, directament i sense mediació
21/03/2016

Pensem que, a l’era de les xarxes socials, d'immediatesa i repiulades instantànies, era important dedicar una bona estona a explicar el projecte tranquil·lament a les subscriptores. Volíem compartir sensacions, recollir suggeriments, comentar dubtes i xerrar d’aquest pas endavant que estem fent entre totes. Després de la presentació inicial que vam fer a Can Batlló, a l’escalf dels moviments socials i les entitats afins, hem estat amb subscriptores a Vic, Sabadell, Barcelona, Girona, Mataró, València, Tortosa i Tarragona i, properament, a Lleida. Que vagi per endavant el nostre agraïment a totes les persones i entitats que han participat a les presentacions i que, a hores d’ara, ja han manifestat la voluntat de passar de ser subscriptores a sòcies fundadores de la nova Directa. D’associació a cooperativa, de subscriptora a sòcia.

A les xerrades de presentació de la futura cooperativa ‘Directa’, hem rebut declaracions d’adhesió incondicional i també crítiques ben fonamentades i grans suggeriments

En aquestes presentacions, hem conversat sobre formes jurídiques, òrgans de la cooperativa i participació de les sòcies. Hem tingut temps de debatre sobre el paper dels mitjans de comunicació i els nous projectes que van germinant, així com de l’aposta decidida de la Directa per la transformació social. Hem rebut mostres de suport de les subscriptores més veteranes i de persones engrescades que tot just s’acabaven de subscriure. Ens han dit agosarades per obrir la governança de la cooperativa, tot i que creiem que és un repte que val la pena afrontar. Hem rebut declaracions d’adhesió incondicional, però també crítiques ben fonamentades i grans suggeriments de les que coneixen bé què significa muntar una cooperativa.

Pau Fabregat

 

També hem fet els nostres exercicis de malabars: imaginar com pot ser una Directa més potent i, al mateix temps, fer projeccions econòmiques dels propers vint mesos a cop de full de càlcul, tocant de peus a terra. Per acabar, hem pogut constatar que som riques. Ho som gràcies al suport de les persones i els col·lectius que des del primer dia van confiar en el projecte i s’hi van subscriure. Ho som perquè hi ha persones del nostre entorn solidari que s’han incorporat al grup promotor de la cooperativa i ens estan ajudant a posar fil a l’agulla: ja estem redactant els estatuts, per exemple. També som riques d’idees i destreses. Ho som per tota la gent que ha col·laborat o col·labora fent articles, vídeos o fotografies, proposant articles, fent difusió, ajudant-nos a fer actes i presentacions o aportant la seva experiència en altres àmbits on no arribem. En definitiva, tota aquesta riquesa ja forma part del capital social acumulat durant anys que impulsarà la cooperativa.

 

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: