Nou curs, nous horitzons

08/09/2015

A primer cop d’ull pot semblar estrany que un mitjà d’informació plegui veles durant un mes sencer. Però, com bé sabeu, la Directa es basa fonamentalment en el voluntarisme de les persones que basteixen el projecte. Així doncs, per garantir la salut mental i física del projecte i de la gent que l’integra, cada any abaixem la persiana durant el mes d’agost, desconnectem els mòbils i deixem que s’acumulin desenes de correus a les safates d’entrada. Durant aquests dies, a través de la campanya #FemPausa, us hem convidat a enviar-nos les vostres fotos amb la Directa al lloc que heu triat per desconnectar. En aquesta pàgina en podeu veure alguns exemples.

Durant l’estiu, diverses lectores es van fotografiar llegint la ‘Directa’ al seu lloc de vacances per a la campanya #FemPausa
Durant l’estiu, diverses lectores es van fotografiar llegint la ‘Directa’ al seu lloc de vacances per a la campanya #FemPausa

 

Però no tot ha estat hamaca i mojito. A finals d’agost una delegació de la Directa ha viatjat al nord d’Alemanya per compartir experiències amb diferents col·lectius de comunicació com el diari Analyse & Kritiks), el col·lectiu audiovisual Leftvision i la ràdio FSK. A més, vam fer la primera presentació pública de la Directa al país germànic, concretament a la ciutat de Rostock. Per si fos poc, amb l’arribada del setembre reprenem l’activitat amb algunes novetats que us avancem a continuació:

> Noves columnistes: ja podeu llegir al web el primer text d’una de les diverses firmes que estrenarem aquest curs: l’activista Ciro Morales.

> Equip d’investigació: diverses periodistes treballen a foc lent les informacions que llegireu pròximament tant en suport paper com en línia. Un equip especialitzat en la recerca d’aquelles informacions que, com ens recordava l’estimat Xavier Vinader, no trobarem a les xarxes. Perquè, com afirmava el desaparegut periodista, “aquells que flirtegen amb la corrupció i les clavegueres de l’Estat no ho expliquen a Twitter i Facebook”.

> Nova secció d’esports: el 18 de setembre, estrenarem una secció al web dedicada exclusivament al món de l’esport, però des d’un vessant completament allunyat de les dinàmiques habituals de la premsa especialitzada.

> Cooperativització de la Directa: A finals de setembre i principis d’octubre, farem dues trobades: una amb col·lectius i una altra amb subscriptores. Aquestes cites serviran de punt de partida per concretar quin vincle hi haurà entre ambdues comunitats i el mitjà.

 

*Article publicat en la Directa núm. 391

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: