Indirecta

“Les dones tenen un paper importantíssim en la resistència i la lluita, són molt poderoses, encara que sempre ocupin una segona línia.

A mitjan segle passat, milers de dones van prendre medicaments que contenien talidomida per mirar d’alleugerir les nàusees durant els primers mesos d’embaràs.

Només a l’Argentina hi ha 36 nacions indígenes; comunitats que l’Estat reprimeix per servir les corporacions que n’extreuen els recursos naturals.

Les terres del poble navaho són una regió desèrtica on l’aigua és un bé molt preuat. L’agricultura i la pastura van desaparèixer a partir de la colonització.

Corrien els anys 60 quan Ricard de Vargas Golarons i altres joves llibertaris, entre ells Salvador Puig Antich i Oriol Solé Sugranyes, van enfundar les pistoles per crear el Moviment Ibèric d&rsquo

Pavel Ilic va acabar l’adolescència llançant fulls volants en defensa de la democràcia a Xile. Eren els últims anys de la dictadura.

Conchita Castells té 80 anys i va arribar al Prat de Llobregat el 1948; Iluminada Aceituno en té 78 i hi va arribar el 1972, mentre que Conchita Chinchilla en té 80 i va establir-s’hi el 1958

Només a la ciutat de Barcelona, hi ha 60 cooperatives agroalimentàries que impliquen entre 25 i 45 unitats familiars cadascuna.

El 1987, el ministre de Justícia danès Erik Ninn-Hansen va decidir aturar una tramitació de sol·licituds d’asil de refugiades tàmils, fet que contravenia la llei de la responsabilitat

Fa quaranta anys, la regió del Vèneto assistia a una concatenació d’accions armades contra els aparells de l’Estat que emparaven la màfia i l’extrema dreta.

Aquest estiu passat, Òscar Camps i el seu equip de socorristes van viatjar a Lesbos per ajudar les refugiades sirianes.

La Defensoria del Poble del Perú estima que 300.000 dones indígenes van ser esterilitzades entre els anys 1996 i 2000.

14.10.2014

Va arribar a l’Àfrica com a missioner a principis dels anys noranta i hi va viure gairebé dues dècades.

Subscriure a Indirecta