Indirecta

Es reivindica fill del Pacífic (Colòmbia), una regió que s’ha desenvolupat a través del riu, l’agricultura i una educació basada en l’oralitat, la gestualitat i la música.

La matinada del 6 d’agost de 1945, l’Enola Gay –un bombarder B-29 dels Estats Units– va llançar la bomba més letal de la història sobre la ciutat japonesa d’Hiroshima.

Les terres del poble navaho són una regió desèrtica on l’aigua és un bé molt preuat. L’agricultura i la pastura van desaparèixer a partir de la colonització.

Corrien els anys 60 quan Ricard de Vargas Golarons i altres joves llibertaris, entre ells Salvador Puig Antich i Oriol Solé Sugranyes, van enfundar les pistoles per crear el Moviment Ibèric d&rsquo

Pavel Ilic va acabar l’adolescència llançant fulls volants en defensa de la democràcia a Xile. Eren els últims anys de la dictadura.

Conchita Castells té 80 anys i va arribar al Prat de Llobregat el 1948; Iluminada Aceituno en té 78 i hi va arribar el 1972, mentre que Conchita Chinchilla en té 80 i va establir-s’hi el 1958

Només a la ciutat de Barcelona, hi ha 60 cooperatives agroalimentàries que impliquen entre 25 i 45 unitats familiars cadascuna.

El 1987, el ministre de Justícia danès Erik Ninn-Hansen va decidir aturar una tramitació de sol·licituds d’asil de refugiades tàmils, fet que contravenia la llei de la responsabilitat

Fa quaranta anys, la regió del Vèneto assistia a una concatenació d’accions armades contra els aparells de l’Estat que emparaven la màfia i l’extrema dreta.

Aquest estiu passat, Òscar Camps i el seu equip de socorristes van viatjar a Lesbos per ajudar les refugiades sirianes.

La Defensoria del Poble del Perú estima que 300.000 dones indígenes van ser esterilitzades entre els anys 1996 i 2000.

14.10.2014

Va arribar a l’Àfrica com a missioner a principis dels anys noranta i hi va viure gairebé dues dècades.

Subscriure a Indirecta