Política

Els ultres de 'La España en Marcha' amenacen amb accions directes el 9-N

Convoquen una concentració davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona. El 12 d'octubre ja van advertir que actuarien contra la consulta
Mobilització de la ultradreta el 12-O a Barcelona.
06/11/2014

La feixista La España en Marcha (LEM), que aplega formacions d'ultradreta com Alianza Nacional, La Falange FE, Nudo Patriota i Movimiento Católico Español, ha convocat una concentració per diumenge a les 12h davant la Delegació del govern espanyol a Catalunya, ubicada al carrer Mallorca, 278, de Barcelona. A banda, i segons recull el periodista Xavier Rius Sant al seu bloc, els neonazis amenacen amb “accions directes”. En concret, el president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, ha avisat que si es posen les urnes “i no es deté als que ho facin, el dia és molt llarg i abans o després de la concentració farem acció directa”. 

L'amenaça de La España en Marcha no és una sorpresa, després que tant durant la Diada de l'11 de setembre com en el passat 12 d'octubre els seus líders fessin proclames incendiàries contra el 9-N i advertissin que pensaven actuar-hi en contra. Aquesta mateixa setmana, el dilluns al vespre, diversos membres de la plataforma ultra van irrompre a l'acte sobre el dret a decidir que es feia a l'Ateneo de Madrid, amb crits de “Viva España!” i exhibint banderes falangistes. Un dels assaltants va ser el mateix Pedro Pablo Peña, líder del partit on milita l'assassí de Guillem Agulló.

 

El passat 12 d'octubre, 300 neofeixistes van manifestar-se a Barcelona des de la plaça Espanya fins a la plaça Sant Jordi de Montjuïc, convocats per LEM, i amb relació al 9 de novembre van proclamar que “la consulta, la rebentarem”.  Durant els parlaments, Pedro Pablo Peña, que ha complert una pena de tres anys i mig de presó per haver intentat atemptar amb bomba contra un autobús de familiars de presos bascos, va advertir que “o el govern imposa el forrellat a la consulta, la prohibició absoluta, o nosaltres actuarem mitjançant acció directa, suplint l'acció de l'Estat als col·legis electorals”. Aquell dia, el cabdill d'Alianza Nacional va afegir que LEM “ja ha reclutat el número suficient de militants per actuar”. També aquell dia, el líder de la Falange, Manuel Andrino, va proclamar que “davant de la deixadesa del Parlament espanyol, tan corrupte i traïdor com el català, sempre hi haurà un grapat d'espanyols com ja els hi va haver en el seu moment, disposats a vessar la seva sang, però també la dels enemics d'Espanya per la seva irrefutable unitat”. 

 

Proclames similars van escoltar-se en la concentració d'una cinquantena de neonazis a la Rambla del Raval durant la darrera diada catalana. La mobilització ultra l'encapçalaven també Peña i Andrino, i el primer va afirmar que “si el govern de la nació no impedeix la consulta, nosaltres serem aquí per sabotejar-la”. 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades: