Una economia que enxarxa i desafia el capitalisme

Comunitat Directa
01/11/2017

Independència respecte als poders públics, organització horitzontal i assembleària, transformació social i model de gestió cooperatiu. Són característiques de la Directa que fan que sigui un projecte de l’àmbit de l’economia social i solidària. En aquest marc, els passats 20, 21 i 22 d’octubre vam ser presents, com cada any, a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), al costat de 185 cooperatives, associacions, fundacions i altres tipus d’organitzacions que s’encabeixen dins aquest paraigua. Com a mitjà que aposta per la transformació social, a la Directa les decisions passen per l’anàlisi, el debat i les reflexions.

Una xerrada a la parada de La Directa a la FESC 2017 / ANNA CELMA


I justament això és el que es va voler transmetre, durant els dies que va durar la fira, amb les xerrades que col·laboradores i treballadores van fer des de l’estand sobre el model periodístic, el model de projecte i la cobertura d’alguns temes publicats a l’edició en paper el darrer any. Aquesta essència també es va poder veure al “Debats Directa”, inclòs en la programació amb l’objectiu de reflexionar i debatre sobre els models de gestió de serveis de titularitat pública que s’enfronten al model capitalista: gestió pública, cooperativa o autogestió comunitària.

Més enllà de ser un mitjà de comunicació, ens enxarxem amb altres projectes participant en espais d’intercooperació i fent un treball d’arrelament al barri, formem part de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i fem visible el teixit transformador local des de l’Impuls Cooperatiu de Sants. Perquè formem part d’una economia que trenca amb la lògica capitalista i caminem cap a un model de base militant, centrat en la col·lectivitat, autogestionat i que es regeixi per valors que posin la vida de les persones al centre, no entenem una altra manera de fer periodisme transformador que no sigui construint un projecte transformador.Més que mil paraules

/ VICTOR SERRI


El 28 d’octubre de 2015, un gran dispositiu policial assaltava domicilis particulars i espais llibertaris de Barcelona i Manresa: l’autoanomenada operació Pandora. L’objectiu era desarticular una suposada organització terrorista anarquista. Després de les detencions, la repressió, els empresonaments i de nous escorcolls, el teorema de l’organització terrorista es va esmicolar, i va quedar al descobert la intencionalitat política: criminalitzar el moviment anarquista.


Secció publicada al número 441 de la 'Directa'


Mostra'l en portada

Noticies relacionades: