Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

VÍDEO | Festival VisibLES, un espai de producció cultural lèsbica i feminista

Un resum videogràfic del festival VisibLES, una inciativa de La Bonne - Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison per visibilitzar i generar un espai de trobada, debat i oci per a dones lesbianes i feministes, que va tenir lloc el passat cap de setmana a Barcelona

Per segon any consecutiu, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, ha organitzat el festival VisibLES, un cicle cultural i artístic en clau lèsbica que va tenir lloc entre els dies 24 i 27 de maig a Barcelona. Amb la iniciativa, les organitzadores ha intentat visibilitzar i generar un espai de producció artística, trobada, debat i oci per a les lesbianes, generar referents positius i recollir i reconèixer la genealogia històrica del col·lectiu de dones lesbianes i feministes.

Al llarg de quatre dies, el festival ha volgut festejar la llibertat de ser lesbiana, promoure’n visibilitat i difondre referents culturals propis d’aquesta orientació sexual, mitjançant tallers, debats, exposicions i projeccions audiovisuals, entre altres activitats.

L’obertura del festival va comptar l’obra-instal·lació sonora ‘T’habites o t’evites?’ de les artistes Nora Haddad i Agnès Antón, que parava sobre la lesbofòbia interioritzada a partir d’un recull de veus de dones per posar la mirada en com ens situem davant el fet de tenir una identitat sexual o de gènere no normativa.

 

Una programació multidisciplinària

L’anàlisi i el debat activista van ser presents a través de la xerrada-col·loqui sobre memòria i genealogies feministes i sobre la importància de recollir la història oral dels activismes lèsbic-feministes, que va comptar amb la presència d’activistes internacionals com Nora Guillard, activista lesbiana cubana afrodescendent o l’escriptora i sociòloga feminista lesbiana Gracia Trujillo.

Les actuacions musicals i escèniques també hi van ser presents, entre les quals va destacar la de Jordan Gray, primera cantant trans de la versió britànica del concurs televisiu The voice

Les actuacions musicals i escèniques també hi van ser presents, entre les quals va destacar la de Jordan Gray, primera cantant trans de la versió britànica del concurs televisiu The voice.

La mirada feminista i interseccional ha estat present en tot el festival. D’aquesta manera, totes les activitats estaven adreçades i adaptades a persones amb diversitat funcional, especialment auditiva, i comptaven amb interprets en llengua de signes.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!