Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L’Irídia Fest torna per reivindicar una “cultura dels drets humans” enfront de l’auge dels valors de l’extrema dreta

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia duu aquest divendres i dissabte propostes escèniques i concerts a la sala Paral·lel 62 de Barcelona per reclamar el paper dels escenaris i els espais de celebració com a eines col·lectives de denúncia i amb capacitat de "crear imaginaris transformadors"

| Marta Vilardell

Avui, divendres 16, i dissabte 17 tindrà lloc la segona edició de l’Irídia Fest, impulsat pel Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, amb el suport de Say it Loud. La iniciativa es planteja com a eina per denunciar l’auge dels valors de l’extrema dreta i reivindicar la “cultura dels drets humans, feminista i antiracista”.

“És importància posar sobre l’escenari iniciatives culturals crítiques i transformadores, fer valdre l’ecosistema cultural que fa possible aquestes iniciatives i també evidenciar el vincle dels drets humans i la cultura”, planteja Andrés García Berrio, codirector d’Irídia.

La sala Paral·lel 62, a Barcelona, acollirà dos dies de concerts i propostes escèniques protagonitzades per Silvia Agüero, amb el monòleg No soy tu gitana, el duet flamenc de Rafael Perona i Carmen Amador, el conjunt de salsa i música afrocubana Tarquim y Los Metales Preciosos, l’afrofuturisme crioll de Dowdelin, els ritmes de dancehall i afrobeat de Lapili i una festa de reggaeton, dancehall, dembow i hip-hop de la mà de La Bulla Perreo!! Jahzzmvn & Aceitunas Negras.

“Volem fer valdre l’ecosistema cultural que fa possible aquestes iniciatives i també el vincle dels drets humans i la cultura”, explica Andrés García Berrio, codirector d’Irídia

Sota el lema “Denunciem l’inacceptable. Imaginem el desitjable” la proposta d’Irídia té la voluntat de crear “un espai de trobada i celebració capaç d’obrir horitzons al voltant de propostes culturals”.

Per commemorar el tercer aniversari de l’empresonament del raper Pablo Hasél, aquest vespre es projectarà durant el festival el vídeo d’Open Letter to Pablo Hasél, una col·laboració entre el pianista Albert Marquès i el raper Samuel Omare. 

A més de reivindicar el paper de la cultura per a crear imaginaris transformadors, el festival de cultura i drets humans és una via per enfortir el finançament del servei d’atenció i denúncia (SAIDAVI) del Centre Irídia i ajudar, així, a garantir la continuïtat d’aquest recurs per a víctimes de violència institucional. 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!