Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un manifest vers la interseccionalitat

A l'assaig '¿Acaso no soy yo una mujer?', Bell Hooks treu els colors a les feministes blanques aburgesades nord-americanes que critiquen l’home blanc per imperialista, masclista i racista, la lluita de les quals es limita a obtenir participació plena en el sistema que censuren

¿Acaso no soy una mujer?, per fi traduït al castellà, és un llibre polític de principi a fi. Des de la portada, fotografia conceptual de Lorna Simpson, fins al nom de l’autora, bell hooks, escrit en minúscules per protestar contra un capitalisme que sobrevalora els noms propis. Tocar aquest assaig és com encendre un explosiu artístic a flor de pell que interpel·la, provoca i fa saltar pels aires l’statu quo amb totes les seves capes, alhora que escalda els moviments revolucionaris amb mirada egocèntrica.

Hooks treu els colors a les feministes blanques aburgesades nord-americanes que critiquen l’home blanc per imperialista, masclista i racista, la lluita de les quals es limita a obtenir participació plena en el sistema que censuren. I treu també els draps bruts als homes negres que, avantposant la lluita antiracista, toleren, perpetuen i exerceixen el sexisme i l’opressió sobre les dones negres. Aquest assaig és, doncs, un al·legat contundent cap al feminisme interseccional. Una lectura que segueix sent avui reveladora. I absolutament necessària.

Article publicat al número 519 publicación número 519 de la Directa

LLIBRE

'¿Acaso no soy yo una mujer?'
Bell Hooks
Traducció de Gemma Deza Guil
Editorial Consonni
276 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!