Maties Lorente i Jordi Sans ens expliquen com el govern de Pedro Sánchez ha virat la seva política migratòria, des de la benvinguda a l’Aquarius fins al tancament dels ports i el bloqueig de l’Open Arms i l’Aita Mari. A més, revelen com s’exporta entrenament i finançament per aturar les migracions en origen a Mauritània, el Senegal i Cap Verd. El text està acompanyat per fotos de Paco Freire i una infografia de Carlos Villafranca.
A la secció “Miralls” d’aquest número, Gemma Garcia entrevista amb profunditat el sociòleg i expert en estudis urbans David Madden, qui considera que la mercantilització de les grans ciutats busca pacificar-les. “Si no hi queda població, ningú es revoltarà per canviar les coses”. Amb fotos de Montse Giralt.
A continuació, obrim el debat amb la pregunta “S’han de fer contramanifestacions en resposta als actes de Vox?”. Hi reflexionen Anna Isabel López, professora de la Universitat de València, i David Karvala, activista d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). Il·lustra el “Contrast” un dibuix de Manuel Clavero. També fem d’altaveu a la campanya que celebra els 30 anys de la insubmissió, un moviment social que proposa la desobediència dels joves cridats a fer el servei militar o el civil. Amb text d’Albert Garcia i il·lustració de Vitxobola.
Les teràpies assistides amb gossos s’expandeixen com a eina sociosanitària per a la implementació de capacitats i la millora d’estats d’ànim i de salut en col·lectius com la tercera edat, supervivents de violència masclista o persones amb diversitat funcional. Els cans acostumen a acompanyar persones cegues; per això entitats i professionals reivindiquen l’ampliació d’un marc normatiu que reguli la teràpia i l’assistència amb gossos més enllà d’aquest cas. Un reportatge de Marta Pérez Santos amb fotografies de Freddy Davies.
Eixamplant la mirada al món, Sara Manisera relata des de Bagdad el primer Congrés de la Iniciativa Solidària, impulsat pel jovent iraquià. Amb fotografia d’Arianna Pagani. Tot seguit, Laura Solves Fontana i Eve Rotllan Alsina ens expliquen les marxes a Estrasburg, una mobilització solidària amb Abdullah Öcalan i el poble kurd. Finalment, l’anàlisi internacional d’Amy Goodman i Denis Moynihan, de Democracy Now!, sobre la proposta del New Deal Verd al Congrés dels Estats Units.
Neus Molina dedica l’obertura de la secció “Expressions” al 50è aniversari del Grup de Folk, del qual formaven part Jaume Sisa, Pau Riba o Ovidi Montllor, i analitza l’herència i la vigència de lletres i reivindicacions d’una formació que va marcar la societat catalana. Les fotografies són de Xavier Mercadé (Enderrock). El relat d’Anna Vilamú es titula “Als gestos més subtils”, i l’il·lustra Pepa Ràfols. Finalment, David Palau i Misael Alerm ressenyen els llibres El arte de ver las cosas (de John Burroughs) i Tu, calla! Sobre el dret a la llibertat d’expressió i manifestació (de Laura Huerga i Blanca Busquets) respectivament. I Guille Larios fa una crítica de la pel·lícula documental Un día más con vida (de Raúl de la Fuente i Damian Nenow).
Tanca l’edició l’entrevista a Joan Cogollos. El portaveu de la PAH de la Safor conversa amb Mariana Cantero sobre el seu model de lluita, que li ha comportat una imputació penal. Desobediència pacífica enfront dels desnonaments d’habitatges. Amb fotografia de Paula Duran.