L’organització de la patronal Foment del Treball Nacional ha demandat el sindicat Intersindical-CSC per la vaga general del 8 de novembre. Ho ha fet mitjançant un escrit dirigit a la sala del social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la mateixa sala que va desestimar la suspensió de l’aturada dos dies abans de la mateixa, després d’una petició de Foment.
El procediment actual té la finalitat de declarar il·legal la vaga del 8-N i reclamar la condemna de l’Intersindical-CSC i del comitè de vaga, integrat per set persones. A més, la patronal també reclama una indemnització de 100.000 euros com a compensació. Per fer-ho, se sustenta en tres criteris. Un de tècnic, al·legant que la convocatòria de vaga no va complir amb els terminis previstos per la llei. D’altra banda es qüestiona la legitimitat del sindicat per convocar la jornada d’aturades, en considerar-lo massa petit per poder fer-ho. Però sense dubte, el motiu de més pes per Foment del Treball per declarar la vaga del 8-N il·legal és considerar-la una vaga política.
La sala del social del TSJC va desestimar la suspensió de l’aturada dos dies abans de la mateixa, després d’una petició de Foment del Treball Nacional
Per construir aquest relat, la patronal es basa en les declaracions dels convocants, les informacions aparegudes als mitjans o els missatges de les pancartes que portaven les persones que es van manifestar aquell dia, que feien referència als presos polítics. A l’escrit remès als jutjats, es parla en diverses ocasions del paper dels sindicats majoritaris: “un altre fet que consolida el caràcter polític de la vaga va ser que els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, es van desmarcar de la mateixa en considerar-la no laboral”, al·lega la patronal. Des d’Intersindical-CSC expressen en un comunicat que lamenten “profundament” el fet que la patronal “hagi pogut utilitzar l’argumentari dels dos primers sindicats de Catalunya per anar en contra d’aquest dret de Vaga” i demanen “una rectificació pública immediata als seus principals dirigents”.
A més, des del sindicat denunciat emplacen “el conjunt de forces sindicals, socials i polítiques que van participar de la jornada del 8-N a actuar davant d’aquest greu atac cap a les llibertats fonamentals que pot suposar la demanda de la Patronal”. “No podem permetre, ni com a sindicat ni com a país, que aquesta demanda triomfi perquè suposaria una de les retallades en drets laborals i sindicals més importants des de la dictadura”, conclouen.