Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Concerts-conversa per celebrar el periodisme i la cultura

Com quan arribes a casa, et deixes caure al sofà del menjador, poses aquella música que et fa connectar i tanques els ulls, però amb els ulls oberts, el menjador ple de gent i amb el grup de música al teu davant.

El dissabte 7 de maig vam celebrar setze anys de periodisme, d’assemblees, d’autogestió i d’horitzontalitat i més de deu anys de celebracions d’aniversaris amb les companyes de l’Ateneu Popular 9 Barris. Segons Núria Tarragó, programadora cultural de l’Ateneu, “té molt de sentit per la manera que tenim de veure i d’entendre la transformació social. La Directa ho fa a través del periodisme, de la veritat, i l’Ateneu ho fa a través de la cultura i de les arts”.

Aquest any hem fet una aposta arriscada: hem plantat els grups en un petit escenari decorat com si fos el menjador de casa, hem trencat amb la distància que genera l’escenari, hem apropat les artistes al públic i, a banda de gaudir de la seva música, els hem fet una entrevista dins del mateix espectacle. “Aquest format íntim i més proper és més horitzontal, perquè t’acosta als artistes, te’ls desmitifica, te’ls aterra, fa que puguis interpel·lar-los, que puguis parlar-hi, que puguis humanitzar-los i et fa sortir de la idea de consum”. Guille Larios és un dels col·laboradors de la Directa que dissabte va conversar amb Adala, un dels tres grups que vam programar en aquest format.

Aquest any hem fet una aposta arriscada: hem plantat els grups en un petit escenari decorat com si fos el menjador de casa, hem trencat amb la distància que genera l’escenari, hem apropat les artistes al públic i, a banda de gaudir de la seva música, els hem fet una entrevista dins del mateix espectacle

Asseguts en dues cadires de vímet i entre plantes i exemplars de la Directa, també van tocar Pol Batlle i Rita Payés, amb el seu nou projecte Salt Mortal, que van ser entrevistats per Adrián Crespo. Al vespre, després d’intercanviar opinions sobre estils actuals i referents del rap i altres músiques urbanes, Aïda Camprubí va baixar de la tarima i va animar al públic a desfer-se de les cadires i deixar que el cos seguís els ritmes de les madrilenyes Free Sis Mafia. “Ja va sent hora que els formats deixin de ser estàtics i comencin a barrejar-se i a experimentar-se perquè al final són herències que ens venen d’una estructura cultural bastant patriarcal”, apunta Camprubí.

Les mans de Marta Pérez i Àlex Verdejo van gravar els tres concerts-conversa i, al llarg d’aquests dies, els podreu reviure al canal de YouTube de la Directa. “Hem d’arriscar-nos i oferir altres formats que no siguin els típics de públic espectador, ballar, consum. I crec que ho hem de fer nosaltres o no ho farà ningú”, conclou Tarragó.

Trobareu un tastet del nostre aniversari i podreu gaudir dels tres concerts-conversa els pròxims dies al nostre canal de YouTube.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!