Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El veïnat dels barris de Barcelona pren els carrers contra la seva expulsió

Dissabte 10 de juny serà recordat com la data en què el renovat moviment veïnal de Barcelona va prendre de nou els carrers per exigir mesures per protegir l'accés a l'habitatge i posar fre a l'expulsió de la població de la ciutat. Una multitud d'associacions de veïns i veïnes, col·lectius socials i assemblees de base, van treure al carrer més de 2.500 persones, segons la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)

| Victor Serri

autoría:David Bou

Dissabte 10 de juny serà recordat com la data en què el renovat moviment veïnal de Barcelona va prendre de nou els carrers per exigir mesures per protegir l’accés a l’habitatge i posar fre a l’expulsió de la població de la ciutat. Una multitud d’associacions de veïns i veïnes, col·lectius socials i assemblees de base, van treure al carrer més de 2.500 persones, segons la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

Diversos grups de manifestants van formar columnes des dels barris de Vallcarca, la Salut i Gràcia, Raval i Gòtic, Clot, Sants i Poble-sec, fins a aplegar-se passades les sis de la tarda a la plaça de la Universitat, punt d’inici de la mobilització. Entre les manifestants hi havia una gran heterogeneïtat d’edats i orígens, bona mostra de la diversitat d’una capital com Barcelona.

Al carrer del Poeta Cabanyes, la recentment creada Coordinadora d’Assemblees d’Habitatge de Barcelona va anunciar l’okupació d’un bloc de pisos que romania buit des de fa una dècada

Després de transitar per la ronda Sant Antoni i enfilar el carrer Compte Borrell fins al Paral·lel, tot entre múltiples càntics i pancartes imaginatives, les manifestants van pujar pel carrer del Poeta Cabanyes, on la recentment creada Coordinadora d’Assemblees d’Habitatge de Barcelona va anunciar l’okupació d’un bloc de pisos que romania buit des de fa una dècada. Tanmateix, durant la matinada els Mossos d’Esquadra i la propietat van tornar a prendre possessió de l’edifici.

La manifestació va acabar al Portal de Santa Madrona amb moltes menys persones de les que van començar. L’indret escollit per fer la cloenda de la jornada no era casualitat: a l’esplanada adjacent a les Drassanes hi ha projectada la construcció d’un nou hotel. Des d’un escenari instal·lat per a l’ocasió els diferents col·lectius convocants van pronunciar sengles discursos que van deixar clara una qüestió: aquesta ha estat tan sols la primera pedra d’un moviment que s’està reorganitzant per plantar cara un problema que estarà al capdamunt de l’agenda social i mediàtica dels pròxims mesos: el dret a viure i conviure a la ciutat.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;