Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una casa que menjava

Una història de venjança i un terratrèmol que fa trontollar les parets de la Història i fa créixer sota el subsol les veus apagades

Aquesta és una història de venjança. És un terratrèmol que fa trontollar les parets de la Història i fa créixer sota el subsol les veus apagades de tantes i tantes, com una planta carnívora. És bàlsam per a la injustícia i un recordatori que ningú pot fugir d’allò que va passar; que, com a molt, es pot amagar.

Carcoma, Layla Martínez aconsegueix apropar-se tendrament al relat d’una vivència íntima, que traspassa l’àmbit personal i que abasta tota una estructura social, política, econòmica (sabent que tot és la mateixa cosa). I de la mateixa manera, omplir-ho tot d’una atmosfera terrorífica. Perquè terrorífic és el que no s’explica, el que es manté intacte malgrat el dolor, malgrat la pena, malgrat la ràbia.

De cop i volta, la lectora s’adona que la llar en la qual es troben les narradores, àvia i neta, i en la que es troba ella mateixa sense haver-ho volgut, ha estat sempre la casa maleïda habitada per l’alteritat: aquelles bruixes que menjaven nens i que vivien sempre al bosc, lluny d’aquells que feien el bé, que respectaven l’ordre. Però l’ordre és patriarcal i fill de feixistes, i res millor que una casa allunyada per rebentar-lo.

Article publicat al número 541 publicación número 541 de la Directa

LLIBRE

'Carcoma'
Layla Martínez
Editorial Amor de madre, 2021
138 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!