Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La fundació FAES, un assessor d'Artur Mas i les dones de Millet i Montull, fils perduts del cas Palau

| Arxiu

Els advocats Àlex Sola i Jaume Asens, acompanyats del president de la FAVB Lluís Rabell, han anunciat aquest matí la presentació d’un escrit davant del magistrat Josep Maria Pijoan, qui va substituir a Juli Solaz –conegut com a jutge cargol per la seva lentitud en les pesquises– en la investigació del cas Palau, per tal de reobrir aspectes clau d’aquest cas de corrupció. Segons han destapat els advocats, es dóna la sorprenent circumstància que el fil judicial que esbrinava el desviament de fons del Ministeri de Cultura, a través del Palau de la Música, cap a l’Institut Catalunya Futur –filial catalana de la FAES del Partit Popular– es va tancar amb el vist-i-plau del fiscal del cas. I tot plegat sense ni tan sols demanar a la FAES que aportés els justificants de l’origen dels seus ingressos per activitat pròpia dels anys 2003 i 2004, que sumen un total de 13.281.192 euros.

Tanmateix, assenyalen com a cooperadors necessaris del delicte de malversament de cabdals públics els arquitectes Òscar Tusquets i Carles Díaz, per ser els responsables de la doble facturació de les obres de reforma del Palau de la Música, amb l’objectiu d’inflar la xifra final que es presentaria al Ministeri de Cultura i, així, rebre una major subvenció. La investigació en relació amb aquests dos també es va tancar.

Però no només s’ha donat carpetada a alguns dels fils principals de la causa judicial, sinó que d’altres que estaven del tot documentats han gaudit d’un sorprenent beneplàcit que ha portat al seu sobreseïment. És el cas de les acusacions contra Mercedes Mir i Marta Vallès, dones de Fèlix Millet i Jordi Montull respectivament, de les quals es va acreditar que eren titulars d’empreses que van ser utilitzades per desviar diners públics. El magistrat no va considerar-ho suficient raó per asseure-les a la banqueta.

Així mateix, també demanen la imputació d’un llarg llistat d’empresaris que, segons l’acusació particular, presumptament van participar de manera directa o indirecta en el saqueig del Palau de la Música: Emili Vidal (constructora Triobra SA), Macià Orriols (Clos 9 SA), Aleix Pareja (Clos Interiors SL), Francisco Mañaricua (Manteniments Integrals FM2 SA), Jesús Contreras (Eiffage Energía SL), Pablo Rajo (Instal·lacions i Manteniments Tècnics de Catalunya), Juan Antonio Rodés (Vigilancia y Sistemas de Seguridad SA), Jorge Adroer (Inspección y Mantenimiento SA) i Alejandro Casamada (Optima Airat SA). D’aquest llistat d’empresaris, hi destaca Marc Puig, una figura molt propera al pinyol de confiança d’Artur Mas, el qual ha tingut una trajectòria professional en paral·lel a Francesc Homs i Germà Gordó. Segons la FAVB, el senyor Puig no hauria acreditat les desenes de milers d’euros que va rebre del Palau de la Música.

Per últim, reclamen que es torni a imputar a dues persones clau del personal administratiu del Palau de la Música, la secretària Elisabet Barberà i el secretari Joan Segura.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;