Espies de les agències Intelligence Bureau Partners i Dtect1 s'han infiltrat des del passat mes de febrer a l'entitat Aigua és Vida i a la campanya per la remunicipalització de l'aigua. Fonts de la multinacional Agbar, consultades per la 'Directa', no han volgut fer cap comentari sobre aquestes informacions
Destapem les clavegueres de la nova guerra de l’aigua que es viu a la ciutat de Barcelona. El que en un primer moment va ser una sospita s’ha pogut confirmar: espies contractats des del sector privat es fan passar per activistes del moviment ciutadà per la remunicipalització de l’aigua. Participació i enregistrament d’assemblees i grups de treball, infiltració en llistes de correu electrònic i missatgeria mòbil o donar-se d’alta com a fedatàries de la recollida de signatures de la multiconsulta han estat algunes de les seves actuacions des del passat mes de febrer.
En un extens reportatge elaborat per Jesús Rodríguez, Sònia Calvó i Víctor Yustres, publicat a l’edició 457 de la nostra publicació quinzenal, us detallem com es va iniciar la infiltració i com van saltar les primeres alarmes entre les activistes de l’entitat Aigua és Vida. En un avançament audiovisual produït mitjançant una càmera oculta, us mostrem com ens vam apropar a un dels espies privats per tal de desemmascarar-lo. En aquest mateix vídeo veureu com membres del moviment ciutadà per la remunicipalització de l’aigua citen l’infiltrat per traslladar-li les seves desconfiances i convidar-lo a abandonar l’entitat. Fonts de la multinacional Agbar, consultades per la Directa, no han volgut fer cap comentari sobre aquestes informacions.
Representants veïnals denuncien les manipulacions d’Agbar
El reportatge es complementa amb un article on representants veïnals denuncien el que consideren manipulació, instrumentalització o estafa per part de la multinacional Agbar. Van participar en la sèrie de llibres Memòries del districte sense ser conscients que es tractava d’una campanya de reforç de la imatge corporativa de la companyia. Es dóna la paradoxa que molts dels que apareixen als llibres són activistes que defensen la gestió pública del servei. Us ho avancem també amb una càpsula audiovisual de Marc Freixenet, Estel·la Marcos i Sara Borrella.