Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Mor un treballador en el muntatge de la Gran Fira de València als jardins de Vivers

Les muntadores denuncien que la nit de l'accident, el passat 27 de juny, va plegar tot el grup i es va contractar una nova empresa per acabar la feina. També critiquen la mala prevenció de riscos laborals de la Gran Fira de València, que coorganitza l'Ajuntament de València

Durant la matinada del dimarts 27 al dimecres 28 de juny, un treballador de muntatge queia des de dalt d’una graderia que instal·lava per als Concerts de Vivers de la Gran Fira de València. Ràpidament, va ser traslladat a l’hospital on van qualificar el seu estat de “mort cerebral”. Finalment, moriria la nit del dilluns següent, hores després del concert programat, que es va celebrar amb normalitat. Segons el comunicat de l’organització, l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana –MusicaProCV–, hi va haver un segon treballador involucrat en l’accident que va resultar il·lès.

Segons han informat les treballadores, tota la colla de muntadores que treballava aquella nit va plegar de l’empresa subcontractada per al muntatge de graderies

Segons han informat les treballadores, tota la colla de muntadores que treballava aquella nit va plegar de l’empresa subcontractada per al muntatge de graderies, Producciones Musicales Paco Osuna S.L. Açò va requerir la contractació d’una segona empresa, Workout Events S.L., per acabar d’instal·lar les graderies. Així i tot, van quedar precintades pels bombers perquè no complien l’amplada reglada per als passadissos de seguretat en cas d’evacuació i varen haver de ser modificades el diumenge 2 de juliol per al concert de Michael Nyman de l’endemà. Les mateixes fonts denuncien la llarga jornada de treball del personal de muntatge sense canvis de torn, la il·luminació inapropiada de la zona de treball durant les hores nocturnes, la falta de subministrament d’aigua i l’absència d’un equip tècnic de prevenció de riscos laborals. Unes condicions, per altra banda, força generalitzades en aquest sector.

La notícia no va transcendir a la llum pública fins que un grup de treballadores del muntatge d’espectacles acudiren a l’entrada del concert amb pamflets informatius sobre el cas. El comunicat també va ser difós per xarxes socials a través dels sindicats COS i CGT. L’Ajuntament de València, que és un dels organitzadors dels Concerts de Vivers junt amb MusicaproCV, va respondre amb un comunicat ahir en què requeria a les empreses responsables tota la informació sobre el succés.

Les mateixes fonts denuncien la llarga jornada de treball del personal de muntatge sense canvis de torn, la il·luminació inapropiada de la zona de treball durant les hores nocturnes o la falta de subministrament d’aigua

En un comunicat, MusicaproCV ha llistat les diferents empreses subcontractades que es van ocupar de la preparació de les grades. Segons l’associació de promotores, l’empresa valenciana T Tercios va encarregar el disseny i la configuració de les grades a Caleserina Lance S.L., que a la vegada va subcontractar la seva instal·lació a Producciones Musicales Paco Osuna S.L, amb seu a Barcelona.

Segons dades del registre mercantil, Julio Martí Moscardó és el màxim responsable de T Tercios. Alhora ha estat el promotor de festivals com el MadGarden de Madrid. Per altra banda, Francisco Osuna Pérez és el nom associat al responsable de Producciones Musicales. Respecte a Celeserina Lance S.L., ha estat impossible trobar dades al registre baix aquest nom comercial.

Per la seua banda, MusicaproCV assegura que la instal·lació havia rebut tots els informes favorables de les autoritats competents, tot i que el cas es troba sota investigació de la policia judicial. El cicle de concerts, però, continua amb normalitat i està previst que actuen grups com Manel, Riot Propaganda, Love of Lesbian, Zoo o Alpha Blondy.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;