Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Periodisme de silencis, mirades i gestos

El 16 de juny vam celebrar el bateig del que hem anomenat Docs Directa, una mostra del que som capaces de fer quan ens creiem allò de la diversitat de formats i del treball en equip. Amb la metàfora del SomPaper, fem rodar tots els engranatges de la maquinària Directa i una de les peces que roda és l’audiovisual. Amb el bateig, reivindiquem el format documental com una eina revolucionària de fer periodisme de fotogrames. Ja fa anys que la Directa va decidir que la imatge en moviment era una pota estratègica i, des d’aleshores, hem anat creixent en nombre de col·laboradores, en diversitat de vídeos, en gràfiques, en material… i hem anat encaixant aquesta peça amb la resta.

Creiem en el documental com una eina periodística potent, que està en auge i que encaixa amb l’essència Som Paper. Amb el Docs Directa, reafirmem la potència de la vivencialitat que aporta un vídeo, aquella informació que s’escapa entre les línies d’un text: el so d’un ambient, l’estètica d’un lloc, una mirada inquieta, el to d’una frase, els silencis. Volem utilitzar el mar de recursos que ens permet el format audiovisual per continuar fent periodisme al costat dels paràgrafs, la fotografia, el disseny i les il·lustracions. Amb el Docs Directa, ens proposem el repte d’agafar el fil del periodisme d’investigació, de seguiment, profund i contextualitzat i fer ressorgir el periodisme audiovisual del repòs, el contrast, els relats testimoniats i el contacte directe amb les fonts. I, a més, ens proposem fer-ho amb la qualitat que aporta aquest format i projectar-ho a la gran pantalla. Apostem –i per això encetem la col·laboració amb Zumzeig, el primer cinema cooperatiu de Catalunya– perquè la gent pugui gaudir del temps necessari per seure, veure, pensar i crear debat. Per això SomPaper.

——————————————
Més que mil paraules

EDU PONCES / RUIDO PHOTO: Misael, un salvadorenc que viu a Los Angeles com a indocumentat des de fa 8 anys, resa abans de sopar al menjador popular de la Missió Dolores de Los Angeles. Aquesta ciutat és la ‘zona zero’ de la immigració centreamericana als Estats Units. La fotografia és part del projecte ‘Homeless Dream’ de RUIDO Photo i elfaro.net

 

Article publicat al número 434 de la ‘Directa’

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;