Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La construcció de comunitat com a horitzó

En els textos recollits a 'Produir el comú: entramats comunitaris i lluites per la vida', tant des d’un vessant purament teòrica com d’una més pràctica, s’exposen reflexions dirigides a buscar com superar certes derives que comporta el capitalisme, sobretot mitjançant la mercantilització i l’atomització social

| Arxiu

Vincles, autonomia i dependència. Estes tres paraules, entre d’altres, conformen el discurs al voltant del qual gira el llibre Produir el comú: entramats comunitaris i lluites per la vida, format per relats de diversa autoria publicats a la revista mexicana El Apantle.

En els textos, tant des d’una vessant purament teòrica com d’una més pràctica, s’exposen reflexions dirigides a buscar com superar certes derives que comporta el capitalisme, sobretot mitjançant la mercantilització i l’atomització social. Així, a partir de repensar àmbits com l’urbanisme, l’ecologisme o el feminisme, s’intenta traçar una línia d’acció que vaja més enllà del mercat però també dels límits i les contradiccions que suposa l’experiència estatal.

Al remat, com bé proposa el pròleg d’esta edició, ens trobem davant d’un recull de textos que, tot i la seua llunyania geogràfica, ens traslladen coneixements a la nostra realitat més propera per tal d’aprofundir en l’emancipació i la construcció col·lectiva.

Article publicat al número 514 publicación número 514 de la Directa

LLIBRE

'Produir el comú'
DDAA 'El Apantle'
Caliu Espai Editorial
311 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!