Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat

La construcció de comunitat com a horitzó

En els textos recollits a 'Produir el comú: entramats comunitaris i lluites per la vida', tant des d’un vessant purament teòrica com d’una més pràctica, s’exposen reflexions dirigides a buscar com superar certes derives que comporta el capitalisme, sobretot mitjançant la mercantilització i l’atomització social

/ Arxiu

Vincles, autonomia i dependència. Estes tres paraules, entre d’altres, conformen el discurs al voltant del qual gira el llibre Produir el comú: entramats comunitaris i lluites per la vida, format per relats de diversa autoria publicats a la revista mexicana El Apantle.

En els textos, tant des d’una vessant purament teòrica com d’una més pràctica, s’exposen reflexions dirigides a buscar com superar certes derives que comporta el capitalisme, sobretot mitjançant la mercantilització i l’atomització social. Així, a partir de repensar àmbits com l’urbanisme, l’ecologisme o el feminisme, s’intenta traçar una línia d’acció que vaja més enllà del mercat però també dels límits i les contradiccions que suposa l’experiència estatal.

Al remat, com bé proposa el pròleg d’esta edició, ens trobem davant d’un recull de textos que, tot i la seua llunyania geogràfica, ens traslladen coneixements a la nostra realitat més propera per tal d’aprofundir en l’emancipació i la construcció col·lectiva.

Article publicat al número 514 publicación número 514 de la Directa

LLIBRE

'Produir el comú'
DDAA 'El Apantle'
Caliu Espai Editorial
311 pàgines