Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La revolució del bé comú

David Bollier argumenta de manera rigorosa i comprensible que comunitats locals poden crear valor per a tota la societat, i ser la base d’una economia diversa i oberta, que posa la vida i les persones en el centre

L’economia de comuns, o del bé comú, proposa un paradigma molt diferent per entendre l’economia. Pensar desde los comunes trenca l’antiga antítesi entre el mercat lliure –basada en la propietat privada– i l’estat –amb la propietat nacionalitzada–, com els dos grans models per organitzar les societats. David Bollier argumenta de manera rigorosa i comprensible que comunitats locals poden crear valor per a tota la societat, i ser la base d’una economia diversa i oberta, que posa la vida i les persones en el centre.

L’enorme interès de Pensar desde los comunes és de facilitar tot un marc conceptual que ens permeti entendre el llarg recorregut històric dels béns comuns, la lluita contra la privatització, i la importància des de l’era d’internet per crear una revolució cultural. L’economia del bé comú ja és aquí i és omnipresent. Mireu el programari lliure, les llicències Creative Commons, moltes cooperatives locals, Viquipèdia, i moltes d’altres. El bé comú dona una visió, una estratègia i l’esperança per contribuir a la transformació social.

Article publicat al número 517 publicación número 517 de la Directa

LLIBRE

'Pensar desde los comunes'
David Bollier
Traficantes de sueños, 2016
196 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU