Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una lliçó de dignitat

'Sabem com morirem' narra amb meticulositat històrica i tacte de novel·lista els fets que van succeir al gueto de Varsòvia entre el 1940 i el 1943

Hi ha llibres que t’agradaria que no existissin. Històries que fereixen l’ànima i et mostren la realitat com si d’un malson es tractés.

Sabem com morirem narra amb meticulositat històrica i tacte de novel·lista els fets que van succeir al gueto de Varsòvia entre el 1940 i el 1943. Un poble entre murs, obligat a asfixiar-se i conviure amb la mort. Jueves i jueus que, tot i ser trepitjats constantment pel nazisme, van decidir resistir. Paco Ignacio Taibo II ens transmet les veus d’aquells dies i d’aquelles persones. Els protagonistes d’una revolta suïcida en què, més que jugar-se la vida, es jugaven uns valors.

El llibre descriu amb cruesa les escenes dures que van viure’s llavors. També la maldat que podem arribar a generar i la fragilitat dels éssers humans. Amb tot, aquesta no és una obra que voldríem que deixés d’existir. Ans al contrari. La història del gueto de Varsòvia ha de ser explicada i perdurar. Perquè la lluita d’aquella gent va més enllà de la victòria o la derrota, ens humanitza i dignifica. I Sabem com morirem sap transmetre-ho a la perfecció.

Article publicat al número 517 publicación número 517 de la Directa

LLIBRE

'Sabem com morirem. La rebel·lió del gueto de Varsòvia'
Paco Ignacio Taibo II
Tigre de Paper Edicions, 2020
176 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!