Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La secció d’audiovisuals estrena nous grafismes

Aprofitant l’inici d’any, a més, i després de llargs debats, dubtes i reunions, plasmarem els audiovisuals al paper. I és que ja tenim llibre d’estil d’audiovisuals

| Arxiu

L’any comença fort per a la Directa i, en especial, per a l’àrea d’audiovisuals. Després d’anys amb la mítica música d’inici dels vídeos –amb un gran fons vermell i una D ben grossa i blanca–, passem a uns grafismes molt més elegants, animats i actualitzats. Deixem més espai a la imatge i això permet, alhora, transmetre el missatge de manera més clara. Si bé ha estat una feina en equip en molts moments, cal reconèixer que el gran gruix de feina i disseny ha estat a càrrec d’un dels membres de l’equip, Xavi Elson.

Aprofitant l’inici d’any, a més, i després de llargs debats, dubtes i reunions, plasmarem els audiovisuals al paper. I és que ja tenim llibre d’estil d’audiovisuals. La secció es va crear el gener de 2013, coincidint amb el número 300 en paper. Des d’aleshores, hem publicat més de 600 vídeos, tenim 6.430 subscripcions al canal de YouTube i s’han fet un total de 3.063.034 visualitzacions. És per això que hem cregut convenient que, després de sis anys, era el moment d’aterrar tot el que hem fet i après en un únic document.

La redacció del llibre d’estil ens ha permès debatre sobre quina durada han de tenir els vídeos, on posem l’ull, a qui entrevistem, quina paritat aconseguim, però també ens ha portat dubtes en termes de seguretat, tant de les periodistes com de les persones que enregistrem als nostres vídeos, sobretot en un moment com el que vivim, en el qual les manifestacions
i les detencions són el pa de cada dia. Si bé hi haurà debats que seguiran apareixent i canviant al llarg del temps, tenir un llibre d’estil és un primer pas cap a la consolidació de la secció i una aposta de futur. Perquè, els audiovisuals, també poden ser una eina de transformació social.

Article publicat al número 492 publicación número 492 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!