Através de 480 imatges, Gràfica cooperativa a Barcelona és una representació iconogràfica del moviment obrer a la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX. Marc Dalmau, llibreter i cooperativista, desenterra fotografies, il·lustracions, cartells, octavetes, gràfics, dibuixos o bitllets produïts entre el 1875 i el 1939, anys daurats del moviment obrer a Catalunya i de l’eclosió del cooperativisme a Barcelona.
En un context d’analfabetisme generalitzat, aquesta publicació pren especial rellevància, ja que “el llenguatge i la sàtira gràfica oferien menys barreres que el llenguatge escrit” per poder entendre i comprendre la realitat.
El llibre, editat per Marge Books i publicacions de l’Ajuntament de Barcelona, “posa al centre les imatges per aprofitar la força comunicativa de la cultura visual”. Diverses són les publicacions que han narrat l’auge del cooperativisme català, però cap havia recopilat exclusivament el patrimoni iconogràfic de fotògrafes, dibuixants, rostres i plomes del moviment obrer.
En resum, una obra que exhuma “un art que està muntat damunt la base del Progrés, de la Justícia i la Llibertat”, deia Revista Tremp en la seva edició de l’1 d’octubre de 1936.